Werken bij het Antilliaans Dagblad #8

Een nieuwe maand betekent natuurlijk ook een nieuwe blog over mijn werkzaamheden bij het Antilliaans Dagblad! Ik geef jullie weer een kijkje in ‘mijn’ keuken aan de hand van een paar artikelen die ik schreef. Bijvoorbeeld over Mark Rutte die leguanen meenam in het staatsvliegtuig, over muzikant Randal Corsen die een belangrijke cultuurprijs won en over een hotel dat in crisis verkeert en werd afgesloten van elektriciteit.

Cola Debrotprijs
De maand mei begon met lekker positief nieuws. Namelijk met de uitreiking van de Cola Debrotprijs, een culturele erkenning die dit jaar werd uitgereikt aan Randal Corsen. Op de dag van de uitreiking interviewde ik hem over wat de prijs voor hem betekent en over zijn toekomstplannen. Een vlot gesprek met een gepassioneerd muzikant kan eigenlijk niet anders dan leuk worden. En dat vond mijn chef schijnbaar ook, want zij plaatste mijn artikel zelfs op de voorpagina!

Beslagleggingen PdVSA
Iets waar we deze maand absoluut niet omheen konden, was de beslaglegging van een Amerikaans bedrijf op de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PdVSA. Dat had ook grote invloed op de raffinaderijen van de eilanden. In eerste instantie wisten we het alleen zeker van de PdVSA-eigendommen op Bonaire. Daar schreef ik samen met onze correspondent een artikel over. Hij had al iets klaargezet over de geruchten en ‘s avonds, tijdens mijn avonddienst, werd het bevestigd door het Openbaar Lichaam en moest ik het updaten en aanvullen.

Een dag later bleek het ook op Curaçao betrekking te hebben. Ik vroeg me meteen af: wat betekent dit voor de bevolking (onze lezers)? Is er straks nog wel voldoende brandstof op het eiland? Hoe zit het met de voorraden? En wordt brandstof straks duurder door schaarste? Ik legde de brandstofdistributeur mijn vragen voor en op basis van een gesprek met de woordvoerder schreef ik er een bericht van.

Holiday Beach financiële crisis
Deze maand mocht ik ook eindelijk weer eens op pad. Of ja, eigenlijk móest ik wel! We hoorden namelijk dat het Veneto Holiday Beach Hotel was afgesloten van stroom. En tja, voor een hotel zonder stroom wordt het knap lastig om de telefoon op te nemen. Daarom stapte ik meteen in de auto en reed ik er naartoe. Het hotelmanagement was jammer genoeg niet van plan om de pers te woord te staan, maar gelukkig was er een vakbondsman die opkwam voor de belangen van het personeel en wel met de managers in gesprek was geweest. Zijn verklaring, mijn eigen observaties en interviews met gedupeerde hotelgasten gaven samen genoeg voer voor een artikel over de hele situatie (die overigens nog steeds voortduurt).

Rutte brengt leguaan
Een ander artikel dat ik jullie niet wil onthouden in deze blog gaat over Mark Rutte. De premier nam na zijn werkbezoek aan Sint Eustatius een aantal Antilliaanse leguanen mee in het staatsvliegtuig. Niet om ze als huisdier te houden… Nee, voor Diergaarde Blijdorp die er een fokprogramma mee gaat starten.  De Antillenleguaan is namelijk een soort die met uitsterven wordt bedreigd en het doel is om te voorkomen dat deze bijzondere ‘hagedis’ straks echt niet meer voorkomt. Hoe dat allemaal zit, lees je in het stuk dat ik schreef.

Curacao in Cuba
En het allerleukste van deze hele maand: ik mocht voor werk op reis naar Cuba! Omdat ik altijd de contacten onderhield met Sunrise Airways en zij een fam-trip (familiarisation) organiseerden naar hun bestemming. Kreeg ik via WhatsApp opeens de vraag of ik vier dagen mee wilde naar Havana. Uh já, natuurlijk wilde ik dat. En gelukkig mocht ik ook van mijn leidinggevenden! Hier moeten op termijn nog een paar mooie reisverslagen/achtergrondverhalen van in de krant komen, maar in afwachting daarvan maakte ik tijdens de trip alvast een fotobijschrift bij een super toffe foto van Ramsay Soemanta.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *