Werken bij het Antilliaans Dagblad #3

Ook in het nieuwe jaar wil ik jullie maandelijks op de hoogte blijven houden van mijn werkzaamheden bij het Antilliaans Dagblad. Dus ik dacht: laat ik maar goed van start gaan en meteen gehoor geven aan dat voornemen! In december schreef ik onder meer over de nieuwe kledinglijn van #Curaçaoboss, over de kou op Curaçao en over het personeel van de jeugdgevangenis dat zich onveilig voelt. Lezen jullie mee?

Lancering kledinglijn #Curaçaoboss
Begin deze maand werd de kledinglijn van #Curaçaoboss gelanceerd. Zoals jullie misschien wel al weten heb ik hier een fotoshoot voor gedaan, waarvan de resultaten nu worden gebruikt op de website en social media kanalen. En als ik hoor dat er zoiets nieuws komt, dan zie ik natuurlijk meteen de kans om er zelf ook wat over te schrijven in de krant. Patty, de initatiefneemster, startte tijdens de kerstmarkt in Pietermaai met de verkoop, dus dat leek me een mooie aanleiding om er wat mee te doen. Ik belde haar en vroeg wat foto’s op, wat resulteerde in een leuk interview!

Personeel jeugdgevangenis voelt zich onveilig
De medewerkers van de Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (oftewel: de jeugdgevangenis) stelden in december de problemen op de werkvloer aan de kaak. De jongeren vertonen steeds vaker agressief gedrag en de personeelsleden zeggen niet over de middelen te beschikken om zich daar tegen te beschermen. Ik sprak met de secretaris van de vakbond die voor hen op kwam en liet me voor een artikel bijpraten wat voor situaties zich al hebben voorgedaan, wat de essentie van het probleem is en hoe zij hopen dat dit wordt opgelost.

Integriteitskamer Sint Maarten definitief
Omdat ik nog geen Papiaments kan en de politiek op Curaçao daardoor niet live kan volgen, word ik vaak gevraagd om verslag te doen van de belangrijke vergaderingen op Sint Maarten. Deze worden in het Engels gehouden en dat gaat me prima af. Afgelopen maand schreef ik bijvoorbeeld over het debat met betrekking tot de integriteitskamer. Leden van de integriteitskamer moeten erop gaan toezien dat alles in de lokale politiek eerlijk en zonder omkopingen verloopt. De oprichting hiervan was een voorwaarde die Nederland heeft gesteld voor het beschikbaar stellen van 550 miljoen euro. Geld dat Sint Maarten heel hard nodig heeft voor de wederopbouw na orkaan Irma. Het debat heeft úren geduurd en kreeg uiteindelijk een positieve uitslag. Verdere details lees je in het artikel dat ik erover schreef.

Koud op Curaçao
“Het is koud”, zei de hoofdredacteur half december tegen me. ,,Ik word al een paar dagen wakker met maar 23 graden Celsius op de thermometer buiten. Wil jij de Meteorologische Dienst eens bellen en vragen wat er aan de hand is?” Stiekem moest ik natuurlijk wel een beetje lachen, want kou is relatief, zo blijkt maar weer. Maar eerlijk is eerlijk: ik zat na zonsondergang ook regelmatig met kippenvel buiten. Dus belde ik naar de meteorologen van Curaçao om te vragen of de temperaturen lager waren dan normaal en dat bleek inderdaad zo te zijn. Op één meetstation werd zelfs een minimumtemperatuur van 18,9 graden gemeten. De meteoroloog gaf me alle cijfers, legde uit waardoor de lage minima werden veroorzaakt en op basis daarvan schreef ik het best gelezen stuk van die week (met ruim 10.000 views online)!

Voorpagina van mijn hand
Ik sloot deze maand goed af met een krant waarop beide voorpagina stukken van mijn hand waren. Het ene ging over een rechtszaak tussen twee winkeliersorganisaties in het stadscentrum dat met een kort geding tegen het parkeerbeheer een einde hoopten te maken aan betaald parkeren in de binnenstad. Dat verzoek werd door de rechter afgewezen, wat voor onze lezers betekent dat ze voorlopig gewoon zullen moeten betalen voor een parkeerplaats. Ik had eerder al een stuk geschreven over alle argumenten die de voor- en tegenpartij hadden aangedragen en had me dit keer gebaseerd op het vonnis.

Het andere artikel ging over Fundashon Prevenshon (letterlijk: Stichting Preventie) die de voor 2017 toegezegde subsidie pas in de laatste week van het kalenderjaar op de rekening gestort kreeg. Deze stichting zet zich in voor preventieve zorg op het gebied van borst- en baarmoederhalskanker. Een belangrijk doel wat de overheid veel geld kan besparen, door er op tijd bij te zijn en zo veel ziektekosten te voorkomen. Goed nieuws dat de stichting nu haar schulden kan aflossen en haar werkzaamheden voorlopig kan voortzetten. En dat mag natuurlijk ook wel eens gemeld worden 😉

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *