Werken bij het Antilliaans Dagblad #1

Mijn eerste maand als journalist bij het Antilliaans Dagblad zit erop! Net als ik bij de PZC deed, wil ik jullie eens in de zoveel tijd laten zien wat er zoal van mijn hand in de krant verschijnt. Afgelopen weken schreef ik bijvoorbeeld over het nieuwe kookboek van antilliaans-eten.nl, over de vrijwilligers van het Rode Kruis op Sint Maarten en over een schietfilmpje dat voor ophef zorgde op Curaçao.

Kookboek Antilliaans-eten
Ik volg Antilliaans-eten al een hele tijd op Facebook en met kerst kreeg ik zijn eerste kookboek. Sinds ik het resultaat van mijn pastechi’s deelde op Instagram, volgt Jurino – het brein achter de website – mij ook en zo hadden we regelmatig contact. Toen hij verkondigde dat hij bezig was met een derde kookboek, dacht ik meteen: dat is leuk voor het Antilliaanse AD! Nog voor ik naar Curaçao vertrok, reed ik naar Sliedrecht om Jurino te interviewen over de website, de community en het kookboek. Het resultaat van het interview was op 3 oktober te lezen in het Antilliaans Dagblad.

Programma Dolphin Academy
Ook mijn eerste eigen nieuwtje scoorde ik al in mijn eerste werkweek. Weliswaar niet heel spannend, maar toch, nieuws is nieuws. Via iemand die stage liep bij de Dolphin Academy, hoorde ik dat er een nieuw programma zou komen om in open zee met de dolfijnen te snorkelen. Het viel me sowieso op dat de dolfijnen regelmatig buiten hun beschermde lagune komen, dus leek het me leuk daar aandacht aan te besteden. Na wat telefoontjes te plegen, had ik de informatie die ik nodig had en kon ik er een bericht over schrijven.

Vrijwilligers Sint Maarten
Zoals jullie vast allemaal hebben meegekregen, is een deel van het Caribisch gebied vlak voor mijn vertrek getroffen door orkanen. Ook Sint Maarten werd slachtoffer en omdat dat eiland bij het Nederlands Koninkrijk hoort, besteden wij daar in het Antilliaans Dagblad regelmatig aandacht aan. We kregen van het Rode Kruis een mailtje dat het aantal vrijwilligers werd afgeschaald op het eiland, omdat de noodhulp niet meer in die mate nodig was. Ik schreef er een paginagroot artikel over en sprak drie vrijwilligers van de Benedenwindse Eilanden over hun ervaringen.

Nationaal Slavernijmuseum
Een belangrijk onderwerp van gesprek op Curaçao is en blijft het slavernijverleden. Dat merkte ik al tijdens mijn stage, en ook in mijn eerste weken nu heb ik het weer regelmatig voorbij zien komen. Dit keer werd het onderwerp verrassend genoeg niet besproken op de eilanden, maar door de gemeente Amsterdam. Raadslid Simion Blom kwam daar eerder dit jaar met het idee om een nationaal slavernijmuseum in het leven te roepen en onlangs heeft het college kenbaar gemaakt de opties te willen verkennen. Ik belde met Blom om hem er alles over te vragen. Wat hij me allemaal vertelde, lees je in in het interview.

Schietfilmpje
Wat helaas ook bij Curaçao hoort is criminaliteit. Net in de week dat de laatste cijfers hierover naar buiten kwamen, ging er een video rond op social media waarin vier jongens te zien zijn die ‘voor de lol’ hun wapens laden en vanuit de auto naar buiten schieten. Het mag hier dan vaker voorkomen dan in Nederland, ook hier zijn dit soort praktijken niet toegestaan. Daarom startte de politie een onderzoek. Ik sprak de korpschef van de politie en de minister van Justitie. Hoe zij hierover denken, lees je in het bericht op onze website. Inmiddels zijn drie van de vier jongens opgepakt.

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *