Weekly recap #9

Afgelopen week had ik een heel gezellig interview met de tweelingbroers Fred en Pierre die 90 jaar oud werden, leerde ik hoe je zelf een Woezel & Pip-taart kunt maken en was ik op de set van een nieuwe Studio100-serie. Oh ja, en ik heb babynieuws! Kijk je weer mee naar een leuke werkweek? 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verjaardag vieren met een 90-jarige tweeling
Negentig jaar oud worden vind ik sowieso al bijzonder, maar de tweelingbroers Fred en Pierre van der Weijde uit Vlissingen werden het ook nog eens samen. Hoe leuk is dat? Een kleindochter had ons een mailtje gestuurd met de vraag of we er aandacht aan wilden besteden in de krant. Natuurlijk wilden we dat! Zo vaak komt het niet voor dat een tweeling samen die leeftijd bereikt.

Ik heb zo om de mannen moeten lachen. Ze dronken lekker een pilsje en een wijntje en vonden het heerlijk om samen herinneringen op te halen. Af en toe verstonden ze elkaar niet goed en zaten ze allebei even een totaal ander gesprek te voeren. Maar op hun verslechterde gehoor en artrose na waren ze nog hartstikke fit. Ze lopen nog rechtop, wonen zelfstandig en hun rijbewijs is pas weer voor vijf jaar verlengd. Zo wil ik ook wel negentig worden!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een eetbare Woezel&Pip kleien
Ik zie op Facebook vaak de mooiste taarten voorbij komen met allerlei kleurtjes en figuurtjes en ik heb me altijd al afgevraagd hoe je die zelf kunt maken. Afgelopen week ging ik bij Joyce op bezoek, die al haar vrije uurtjes steekt in het maken van zulke bijzondere taarten en mocht ik meekijken hoe zij dat doet. Ze gebruikt suikerfondant gewoon als een soort klei en versiert daar het hele gebak mee.

En dat doet ze met succes, want ze is al bijna helemaal volgeboekt tot september en heeft zelfs al opdrachten voor volgend jaar. Dat triggerde mij om er in de krant eens aandacht aan te besteden. Niet zo zeer omdat het heel spannend nieuws is, maar gewoon omdat het leuk is om te lezen! Nu ik weet hoe het moet, ga ik het zelf zeker ook eens proberen. Het zag er best makkelijk uit. Al ik denk dat dat het nog vies tegenvalt als ik eenmaal bezig  ben, haha. (Zeker met mijn geduld…)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de set van Kosmoo
Als kers op de taart mocht ik deze week ook nog eens naar Veere, waar Studio100 een nieuwe serie aan het opnemen was. De makers van ‘Kosmoo’ filmen veel in Zeeland vanwege de karakteristieke locaties. Ik vind het niet erg hoor, best leuk om af en toe even op de set rond te neuzen. Ik had eerder al eens een groter artikel geschreven over opnames in Zierikzee, maar toen zag ik de hoofdrolspelers, een superhond en zijn maatje, niet in actie.

Dit keer had ik meer geluk. Ik heb gewoon een hond zien acteren, haha! Dat beest was zó goed getraind. Echt leuk om te zien. Om hem een bepaalde kant op te laten kijken, houdt zijn baasje een balletje in de lucht en dan volgt de hond dat steeds met zijn ogen. Na de montage lijkt het dan net alsof hij echt kijk naar de dingen die er gebeuren. En als de regisseur wil dat hij zijn koppie even anders draait of zijn oortjes omhoog doet, piept het baasje even met een speeltje en huppakee.

Babyniews
Oh ja, en jullie zijn natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar het leuke babynieuwtje: * tromgeroffel * de terrorzwaan is papa geworden! Hier kun je een koddige foto van het kersverse gezinnetje zien.

Da’s een mooie afsluiter, toch? Tot volgende week!

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *