Weekly recap #8

Deze week ging ik op bezoek bij preppers die zich voorbereiden op mogelijke rampen, schreef ik over een zwaan die Zierikzee terroriseert en interviewde ik drie eindexamenkandidaten over hun examens en extra lange zomervakantie. Kijk je weer mee naar de hoogtepunten uit mijn werkweek?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Preppen op een ramp
Waarschijnlijk denk je bij een ‘prepper’ meteen aan de doemdenkers uit Amerika. Maar ook in Nederland heb je mensen die héél ver vooruit denken en zich voorbereiden op allerlei soorten rampen. Via een prepperforum vond ik een koppel in Zeeuws-Vlaanderen dat mij daar meer over wilde vertellen. Maar het interview moest wel hartstikke anoniem, want als heel Zeeland zou weten dat zij een voorraad eten en survivalspullen in huis hebben, zouden mensen wel eens op het idee kunnen komen om hun huis te plunderen.

Nu moet ik zeggen dat ik sommige ideeën wel wat ver vond gaan, maar ze gaven zeker ook een heleboel goede tips. Want waarom zou je iets aan het toeval overlaten? Zeker het advies om genoeg water en lang houdbaar eten in huis te hebben is natuurlijk helemaal niet zo gek. Het artikel is behoorlijk uitgebreid geworden. Jammer genoeg staat er maar een deel van op internet. Je kunt daar wel doorklikken naar de uitgebreidere versie op Blendle.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Agressieve zwaan terroriseert Zierikzee
Je zal je auto maar even parkeren om een boodschap te doen in de stad en als je terugloopt zien dat een zwaan zich uitleeft op zijn spiegelbeeld in de lak. Dat had een vrouw afgelopen week in Zierikzee. Ze was niet het eerste slachtoffer van de ‘terrorzwaan’ die in de gracht leeft. Hij valt ook rijdende auto’s aan en af en toe zelfs mensen die voorbij lopen of fietsen. Allemaal om zijn nest te beschermen.

Op de dag dat wij besloten er en stuk over te schrijven, plaatste de gemeente borden om te waarschuwen voor de agressieve zwaan. Best wel grappig, want er stonden maar liefst vier (!!) taalfouten in het waarschuwingszinnetje. Waarschijnlijk wilden ze gewoon zo snel mogelijk actie ondernemen en zijn ze daardoor wat slordig geweest. Ik ben benieuwd of jij alle taalfouten kunt vinden. Er staat een foto van het bord op internet. Bij het artikelstaat ook een filmpje van de zwaan in actie, dus zeker even kijken.

examens 2 compri.jpg
Hoe perfect is dit zelfgemaakte croissantje? #trots

Eindexamenrubriek
In de PZC hebben we ieder jaar in de examenperiode een rubriek waarin we dagelijks middelbare scholieren interviewen. Ik mocht vrijdag voor deze rubriek naar het Pontes Goese Lyceum en vroeg aan twee leerlingen hoe hun examen ging en aan een andere wat hij gaat doen in zijn vakantie. Van de hele redactie is het voor mij natuurlijk het minst lang geleden dat ik zelf nog examen deed, maar daarom vond ik het juist extra leuk om te doen.

Ik kan me die tijd nog zo goed herinneren! Hoe spannend het was of je wel zou slagen en hoeveel zin ik had om éindelijk op kamers te gaan in Tilburg. Mocht je het leuk vinden om de interviews terug te lezen, het gaat om de drie bovenste artikelen die je ziet op de rubriekpagina. Heb je last van stress door je examens of het afstuderen? Vorig jaar schreef ik voor de Metro nog een artikel met tips wat je kunt doen om die stress te verminderen.

Tot volgende week!
Misschien is het jullie wel opgevallen dat we sinds donderdag een nieuwe vormgeving hebben. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *