Weekly recap #7

Deze week interviewde ik Denny die nog net op tijd zijn huis uit kon voor het in vlammen opging, schreef ik over een huisarts die van de rechter zijn werk niet meer mag doen en sprak ik een bakker die via een filmpje op Facebook zijn gestolen bakplaat terugkreeg. Pak er een lekker koel drankje bij en geniet weer van een nieuwe blog over mijn werkweek! 

Denny ontsnapt op het nippertje aan brandIMG-20150607-WA0013

Mijn mond viel open van verbazing toen ik vorige week op Facebook een bericht las van Denny Mac Taggart. Hij was wakker geworden van het brandalarm en kon daardoor nog net op tijd zijn huis uit, maar vervolgens is wel het volledige gebouw afgebrand. Dat is toch echt ieders nachtmerrie? Hij komt uit Hulst, maar woonde in Schotland voor zijn werk. Nu heeft hij niks meer, want niet alleen zijn woning is afgebrand, ook zijn werkplek die in hetzelfde gebouw zat…

Denny is nogal een bekend persoon in Hulst, omdat hij er een eigen café heeft gehad. En hij zit in de organisatie van Vestrock, een festival waar ik ook altijd een heel weekend rondloop (en biertjes tap). Iedereen hier in de buurt kent hem wel en daarom heb ik er iets over geschreven in de krant. Ik had hier nu heel trieste foto’s kunnen plaatsen van de vlammen in de woning en de ravage die is overgebleven, maar ik dacht ik hou het vrolijk met een selfie van ons vorig jaar. Kun je voor de ‘rampfoto’s’ terecht bij het artikel op de website.

Huisarts geschorst nadat patiënt is overleden  blog 7 huisarts compri.jpg

In mijn vorige blog vertelde ik jullie nog dat ik niet alleen maar lollige artikelen schrijf. Het interview met Denny had natuurlijk ook niet echt een leuke aanleiding, maar twee dagen later schreef ik pas echt een zwaar artikel. Via een lokale website kwam ik erachter dat er een huisarts uit Bruinisse van de tuchtrechter zijn werk niet meer mocht doen. Na wat bellen en uitzoeken, kwam ik terecht bij de uitspraak en een hoop details.

Ik heb mijn best gedaan om in normale mensentaal uit te leggen waarom het zover is gekomen dat hij is geschorst. De huisarts was aangeklaagd door de partner van een overleden patiënt. Die patiënt was bij de arts terechtgekomen op de huisartsenpost en ondanks dat haar partner had aangegeven wat er allemaal mankeerde, heeft hij niet echt uitvoerig onderzoek gedaan. Daardoor is de vrouw niet in het ziekenhuis terechtgekomen voor de behandeling die ze nodig had en later die avond is ze overleden. Als je het interessant vindt, kun je de details lezen in het artikel dat ik schreef.

Bolusdief brengt bakplaat terug na filmpje op Facebookbakker blog compri.jpg
Donderdag was het Bevrijdingsfestival in Vlissingen en daarom was het super druk in de stad. Na een hele dag feest hadden veel stappers natuurlijk trek in iets lekkers. Een bakker in Vlissingen zag wel brood (haha, per ongeluk een woordgrapje) in die nachtelijke snacks en daarom doet hij ‘s nachts zijn winkel al open om verse broodjes en koeken te verkopen. Hij werkt dan in zijn eentje en normaal gaat dat altijd goed, maar tijdens Bevrijdingsnacht nam iemand een plaat met bolussen mee.

De bakker was daar behoorlijk pissig over en zette een filmpje op Facebook, waar hij een uitzending van ‘Opsporing verzocht’ in nadoet. Echt hilarisch, want het signalement slaat helemaal nergens op, omdat hij geen idee had wie het had gedaan. Maar toch heeft het gewerkt, want de dief heeft de plaat een paar uur later teruggebracht en gaf er twintig euro bij als ‘schadevergoeding’. Bekijk het hele verhaal en het filmpje hier.

Zo, dat was het weer voor deze week. En nu weer lekker van het zonnetje genieten!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *