Weekly recap #6

Deze week werd mijn foto van Humberto Tan uitgezonden op RTL, leerde ik van Erwin Kroll hoe de Watersnoodramp écht heeft kunnen gebeuren en schreef ik over een bedrijf dat veelbelovend leek, maar na vijf maanden al failliet ging. Oh ja, en natuurlijk heb ik ook nog lekker gefeest middenin mijn werkweek (leve Willy!), maar daar zullen we het hier maar niet over hebben, haha! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mijn foto van Humberto Tan op tv
Laatst had ik opeens een mailtje van Warner Bros in mijn inbox. Via Google waren ze bij een foto terecht gekomen die ik had gemaakt van Humberto Tan… of ze die mochten gebruiken in het nieuwe seizoen van het RTL-programma ‘Het zijn net mensen’? Uh já, dat vond ik wel gaaf! Mijn naam werd er niet bij vermeld (jammer, daar ging mijn one second of fame), maar ik kan jullie hier natuurlijk gewoon trots vertellen dat het mijn foto was, haha!

Ik heb de foto van Humberto gemaakt toen ik vorig jaar voor een artikel in de PZC meeging op fotosafari in de Oostvaardersplassen. Een man uit Terneuzen had een fotowedstrijd van WNF en National Geographic gewonnen en zijn prijs was een dag foto’s maken in de natuur met één van de beste natuurfotografen van Nederland; Frans Lanting. Omdat Humberto ambassadeur van WNF en hobbyfotograaf is, ging hij mee voor een item in RTL Late Night. Het was toen al een leuke dag en nu levert-ie me anderhalf jaar later dus nog eens iets leuks op!

Bekijk hier de uitzending terug om mijn foto te zien (19:35). Wel goed opletten, want het is echt maar één seconde, haha!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Erwin Kroll over de Watersnoodramp
Dikke kans dat jullie Erwin Kroll nog kennen van het NOS-journaal, waar hij jarenlang het weer presenteerde. Hij is inmiddels niet meer te zien op tv, maar is soms nog wel actief als meteoroloog. Afgelopen week was hij bij het Watersnoodmuseum om daar een filmpje op te nemen, waarin hij uitlegt hoe de Watersnoodramp van 1953 ooit zulke grote gevolgen kon hebben.

Ik was erbij, en wauw, mijn mond viel open. Van mijn opleiding weet ik nog hoe lastig presenteren is. Ik bakte er zelf dan ook niets van (daarom hou ik het maar bij schrijven, haha), maar je zag zo dat Erwin Kroll jarenlang niets anders heeft gedaan. De tekst die hij had geschreven rolde er moeiteloos uit en zijn verhaal bracht hij zó duidelijk en overtuigend. Echt heel erg knap! Wist jij dat de Watersnoodramp niet alleen heeft plaatsgevonden door een storm? En dat de meeste mensen helemaal niet zijn overleden door de vloedgolven? Hoe het volgens Kroll wel zit, lees je in het (korte) artikel dat ik schreef voor de Zeeuwse voorpagina.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Innovatieve oesterkweker na vijf maanden al failliet
Jullie beginnen misschien bijna te denken dat ik als journalist alleen maar lollige verhalen schrijf. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Die vind ik nou eenmaal het leukste om met jullie te delen! In deze blogpost wil ik jullie ook eens iets anders laten zien dan wat jullie van me gewend zijn.

Zo kwam ik er afgelopen week achter dat een bedrijf, dat we van tevoren in de krant groot hadden aangekondigd als wereldprimeur, na vijf maanden al failliet was gegaan. Het zou het eerste bedrijf zijn dat had ontdekt hoe ze oesters konden kweken op het land. Maar helaas verliep dat allemaal niet zo goed als gehoopt. Na drie maanden kweken, gingen de oesters opeens met bosjes tegelijk dood en voelde de ondernemer zich gedwongen om het faillissement aan te vagen. Dat is dus behoorlijk snel gegaan! Mocht je het interessant vinden om er meer over te lezen, klik dan even door naar het online artikel.

Ik vind het leuk om te zien en horen dat jullie mijn blog ook echt lezen. Hopelijk vonden jullie het ook deze week weer leuk om een kijkje te nemen in mijn leven als verslaggever. Tot volgende week!

You may also like

3 reacties

  1. Hoi Elodie! Ik lees je blog graag omdat je een fijne manier van schrijven hebt waardoor je meer wil weten. Zeker mee doorgaan (was je natuurlijk al van plan haha!) Groetjes, Merel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *