Weekly recap #5

Ik kreeg van Peter R. de Vries tips om jezelf te beschermen tegen cybercriminelen, testte honderden nooduitgangen in heel Zeeland en interviewde de saxofonist van ‘Liefs uit Londen’, die zijn altsax van 10.000 euro was kwijtgeraakt. Een paar leuke artikelen die het lezen waard zijn dus. Kijk je weer mee naar mijn werkweek? 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tips tegen cybercriminaliteit
Okéeee, ik heb een heel klein beetje gebluft, door de indruk te wekken dat Peter R. de Vries mij persoonlijk tips heeft gegeven om jezelf te beschermen tegen cybercriminaliteit. Maar ik had wel je aandacht toch? Haha! Ik heb niet helemaal gelogen hoor. Het was een georganiseerde bijeenkomst door de Rabobank, waar Peter (zo mag ik hem noemen – geintje) een gesprek leidde met allemaal experts op het gebied van cybercriminaliteit. En zíj gaven de tips.

De bijeenkomst was bedoeld voor ondernemers uit de regio en ik dacht dat ik wel redelijk op de hoogte was van hackers en virussen. Maar eerlijk is eerlijk, er zaten echt een paar tips tussen, die voor mij helemaal nieuw waren. Wist jij bijvoorbeeld dat je een VPN-app kunt installeren, waardoor je beveiligd gebruik kunt maken van WiFi-hotspots? Of dat je altijd je apps moet updaten? (Ik doe dat nooit omdat ik die meldingen van nieuwe updates hartstikke irritant vind). Enfin, je kunt nog meer tips lezen in het artikel dat ik voor PZC schreef.

nood compri 2.jpg

Nooduitgangentest in Zeeland
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ga nooit een avondje naar de bioscoop, zonder eerst even te kijken waar de dichtstbijzijnde nooduitgang is. Misschien heb ik dat van mijn vader. Als we vroeger in een hotel sliepen, liet hij ons namelijk meteen zien waar we naartoe moesten als er ‘s nachts brand zou uitbreken. Misschien komt het stiekem wel een beetje door de terreurdreiging. Ik betrap mezelf er in ieder geval steeds vaker op dat ik het altijd even check.

Nu mocht ik vorige week drie dagen lang samen met een andere collega op vijftig plekken in Zeeland (onaangekondigd) de nooduitgangen gaan testen. Natuurlijk niet zoals een deskundige dat doet, wij keken alleen of je als bezoeker kunt zien waar je naartoe moet in nood en of je dan ook daadwerkelijk weg kunt. En toen kwamen we al best een paar kleine slordigheidjes tegen, zoals een nooddeur die nog op slot zat, of een tafel die voor de nooduitgang stond. Dat moet je natuurlijk niet hebben als de pleuris uitbreekt. Maar gelukkig was het op de meeste plekken prima geregeld. Zaterdag stond er een hele spread van in de krant (en hij was weer leuk opgemaakt)! Op de website van PZC kun je stemmen op de poll, of jij inderdaad ook altijd de kijkt waar de nooduitgang is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En morgen als de postbode mijn sax weer heeft gevonden…
Donderdag werden we gebeld door Franklin Schieman, de saxofonist die onder andere in ‘Liefs uit Londen’ van Bløf speelde. Hij was lichtelijk in paniek omdat hij zijn altsax kwijt was geraakt. En dat is niet zomaar een saxofoon, nee het is er eentje die dik 10.000 euro waard is. Best een big deal dus en daarom zagen we er wel een artikel in.

Maar een paar minuten na zijn telefoontje, bleek dat de postbode de saxofoon mee had genomen. Franklin had hem namelijk in een koffertje buiten laten staan. Tsja, en toen konden we ervoor kiezen om het artikel niet meer te plaatsen… Maar als je dan de saxofonist bent van ‘Liefs uit Londen’, waarin ze ook over een postbode zingen, is het natuurlijk veel leuker om er alsnog een artikel van te maken met een gevatte kop! (Toegegeven: ik heb hem niet zelf bedacht, maar hij is wel leuk, toch? Haha!) Je kunt het artikel trouwens hier lezen.

Hopelijk vond je het weer leuk om een indruk te krijgen van mijn werkweek. Heb jij afgelopen week nog iets bijzonders gedaan?

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *