Weekly recap #4

Ik nam deze week een kijkje in de studio bij twee melige radiomakers, ging op bezoek bij Kevin die niet zo’n succesvolle auditie had gedaan bij Idols én interviewde een 14-jarige crosser van wie de motor is gestolen. Kijken jullie weer mee naar mijn werkweek? 

Lachen, gieren, brullen bij radio Weekend FM
Als ik terugdenk aan mijn interview van maandagavond, zit ik alweer met een lach op mijn gezicht. Ik ging naar de studio van een lokale radiozender, waar ik een afspraak had met Hein en Corné. Ze presenteren een nieuw programma en doen dat helemaal op hun eigen, melige manier.

Het programma heet Weekend FM en het is de bedoeling dat de luisteraars er ontspannen het weekend mee in gaan. Tijdens de uitzendingen hebben Hein en Corné vooral heel veel lol om hun eigen flauwe grappen. Ik had natuurlijk wel al wat fragmenten teruggeluisterd, maar dacht dat het een beetje een act was voor de radio. Dat bleek dus niet het geval te zijn, haha. In de anderhalf uur dat ik ze heb geïnterviewd vlogen de lollige opmerkingen me om de oren!

Weekendfm2.jpg

Kevin had geen succes bij Idols
Toen ik woensdagavond lekker op mijn gemak naar de uitzending van Idols zat te kijken, hoorde ik dat één van de kandidaten, Kevin, uit Vlissingen kwam. Hé, een Zeeuw! Dat kan leuk zijn voor de krant, dacht ik. Daarom keek ik extra aandachtig naar zijn auditie … en die ging op z’n zachtst gezegd niet zo lekker. De jury had er geen goed woord voor over; Martijn Krabbé zat zelfs demonstratief met papierproppen in zijn oren!

Ik vroeg me allang af waarom je aan Idols meedoet als je weet dat de kandidaten in dat programma soms keihard voor schut worden gezet. En aan wie kan je die vraag nou beter stellen, dan aan iemand die zelf (zonder succes) op de stip is gaan staan? Daarom ging ik donderdag bij Kevin op bezoek. En verrassend genoeg kijkt hij zelf juist heel positief terug op zijn Idols-avontuur. Je kunt het artikel en zijn auditie via dit linkje bekijken. Oordeel zelf maar.

Kevin Idols.jpg

Mike zijn dure crossmotor werd gestolen
Ik schreef diezelfde dag ook nog een minder lollig artikel.Vorig weekend zijn er in Vlissingen vier crossmotoren gestolen op verschillende plekken. Voor een verhaal in de krant wilde ik eens kijken van wie die motoren waren en wat voor hen de gevolgen zijn van die diefstal.

Ik kwam onder andere terecht bij Mike, een jongen van veertien die de motor van zijn eigen geld had gekocht. Hij had er jaren voor gespaard (had er zelfs zijn Xbox voor verkocht) en nu kon hij helemaal opnieuw beginnen. Hij baalde natuurlijk als een stekker, want hij had allang niet meer gecrosst en zou er eindelijk weer aan beginnen. Maar zonder motor wordt dat lastig…

motorkrant.jpg

Hopelijk vond je het weer leuk om te zien wat ik afgelopen week heb gedaan. Hou je vooral niet in om een reactie achter te laten, want ik vind het altijd leuk om te horen wat je ervan vond. Fijne zondag! 

You may also like

2 reacties

  1. Oh wat erg voor dat jochie! Heb je zo hard gespaard, kan je er niet eens van genieten. Ik hoop voor hem dat ie ‘m nog terug vind/krijgt. Mooi geschreven artikelen in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *