Weekly recap #3

Zo, de week is alweer voorbij! Ook deze zondag heb ik mijn leukste artikelen weer voor jullie op een rijtje gezet. Kijk je mee? 

Vijf katten verdwenen in één week
Ik kom zelf uit Zeeuws-Vlaanderen, maar schrijf voor de PZC over nieuws uit alle regio’s in Zeeland. Om een beetje op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in de andere streken, volg ik een heleboel pagina’s en groepen op Facebook. Zo kwam ik begin deze week ook een bericht van Agnes Blok tegen. Ze deelde een foto van allemaal witte katten en schreef daarbij dat er vier al een week niet thuis waren gekomen. Toen ik even doorklikte naar haar profiel, zag ik dat een paar dagen later nóg een poes was verdwenen.

Dat kan geen toeval zijn, dacht ik. Ik belde haar voor een stukje in de krant. Ze deed haar verhaal natuurlijk een beetje in de hoop dat iemand weet waar haar poezen zijn. Maar eigenlijk rekent ze er helemaal niet meer op dat haar maatjes ooit nog terug thuis komen. “Ik ben bang dat ze zijn vermoord door een kattenhater”, zei ze met een brok in haar keel. Bah, daar moet je toch niet aan denken?!

witte poes2
Een van de witte katten. Foto door Agnes.

Zeeuwse bloggers in de PZC
Deze week hebben we ook een nieuwe pagina gelanceerd op de website van de PZC, helemaal gericht op Zeeuwse bloggers. Little Spoon, Bradley’s Awkward Life, Boswachters aan zee, Yvar de Groot en Emma Heesters staan daar als eerste in de picture. Al hun blogs en video’s komen vier maanden lang op onze website te staan.

Om de lezers van de krant op deze pagina te wijzen, schreef ik er samen met een collegaatje een hele spread over. Zij stelde de bloggers voor, ik maakte er een achtergrondverhaal bij over de commerciële kant van het bloggen. De spread werd superleuk vormgegeven! Misschien kunnen jullie het hieronder wel een beetje zien. De pagina’s hebben een fris kleurtje gekregen en de illustraties passen echt perfect bij het onderwerp. Een mooi voorbeeld van hoe vormgevers een artikel helemaal kunnen afmaken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mannen met baarden in het café
Toevallig had ik deze week nóg een artikel met een bijzondere vorm. In de krant van zaterdag stond namelijk ook een artikel over een fototentoonstelling in Middelburg. En in dat artikel hebben we eigenlijk de foto’s al een beetje geëxposeerd. Leuk hè? Dit zou bij wijze van spreken ook zo in een tijdschrift kunnen.

De foto’s zijn gemaakt door Cain Ligt. Hij heeft voor zijn eindopdracht aan de Fotovakschool een fotoserie gemaakt van van mannen met baarden. En die gaat hij exposeren in een café. Weer eens wat anders om mannen in een café aan de muur te zien, in plaats van aan de toog (oops, sorry mannen!). De modellen zijn trouwens bijna allemaal Middelburgers, maar ook Eric Corton is voor de lens van Cain gaan staan. Tja zeg nou zelf, welke BN’er past er nou beter in dit rijtje dan hij? Haha!

ipadbaarden.jpg

Hopelijk vonden jullie het weer leuk om een kijkje te nemen in mijn werkweek. Wat hebben jullie deze week allemaal gedaan?

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *