Weekly recap #28 – homosolidariteit, praktijkexamens en koningsdiner

Mijn vakantie zit erop, back to business! En ik heb meteen weer over een heleboel leuke dingen geschreven. Zo vroeg ik twee mannen op straat of ze hand in hand wilden lopen, nam ik een kijkje bij de praktijkexamens van het vmbo en interviewde ik een vrouw uit Goes die op het verjaardagsdiner van de koning mag komen. 

Solidair met homo’s
Na de mishandeling van het homostel in Arnhem afgelopen weekend, ging ik de straat op om twee mannen te zoeken die hand in hand op de foto wilden voor een fotoslinger in alle regiokranten en het AD. Naar aanleiding van de solidariteitsactie waar Barbara Barend toe had opgeroepen.

Ik liep de Italiaanse Pietro Bortoluzzi (20) en Thaise Nopphakrit Phuwaruergrat (20) tegen het lijf bij het HZ in Vlissingen en vroeg ze naar hun mening. Pietro had die wat mij betreft niet beter kunnen verwoorden. Wat hij zei, lees je in het bericht op pzc.nl.

blog.jpg

Praktijkexamens vmbo
Halverwege de week ging ik naar het Nehalennia in Middelburg. Een middelbare school waar de centrale praktijkexamens voor vmbo’ers al waren begonnen. Ik heb havo gedaan en had eerlijk gezegd geen idee dat er ook praktijkexamens bestonden. En dat die ook nog eens veel eerder zijn dan alle andere examens waar wel altijd het hele land van in de ban is.

Reden voor ons om er eens aandacht aan te besteden in de krant. Ik maakte een bijschrift bij een foto op de Zeeuwse voorpagina. Oh ja, note to self: niet meer naar kook- en bakexamens gaan kijken rond lunchtijd. Hongerrrrrr! Maar hé, het was leuk om eens te zien. Weer heel anders dan de rijen met bureau’s die ik me herinner uit mijn examentijd.

praktijkexamens lichter.jpg

 

Dineren met de koning
Ook voor de echte voorpagina schreef ik deze week een verhaal. Over Carolien uit Goes, die is uitgenodigd voor het verjaardagsdiner van Willem-Alexander in Koninklijk Paleis Amsterdam. Hoe vet is dat?! Ze was hartstikke enthousiast en vertelde me vrolijk over haar nieuwe galajurk en de dingen die ze tegen de koning wil zeggen als ze hem de hand schudt. Je leest het interview hier.

koningsdiner.jpg

Ik hoop snel met de eerste blog te komen over mijn reis door Australië. Het is nogal een opgave om alle beelden te selecteren die ik daar heb gemaakt – en ik heb het mezelf er niet makkelijker op gemaakt door de inhoud van mijn SD-kaart te wissen (dat is ondertussen opgelost, thank god). Wordt vervolgd!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *