Weekly recap #27 – spelletje spelen, weekenddienst en Expeditie Robinson

Afgelopen week mocht ik op mijn werk een spelletje spelen, draaide ik een weekenddienst én schreef ik over gekke Zeeuwen die vrijwillig willen meedoen aan Expeditie Robinson. Kijken jullie nog één keer mee naar mijn werkweek voor ik (VANMIDDAG!) naar Australië vertrek?

Ik hou van Zeeland!
Bij verschillende filialen van de Jumbo liep afgelopen weken een actie met lokale varianten van het ‘Ik hou van Holland’-spel. Mijn chef had het Zeeuwse bordspel zien staan in de winkel en vond dat we er in de krant wat mee moesten… Voor ik het wist was ik vrijdagmiddag opeens gezellig een spelletje aan het spelen met videoredacteur Odile. We maakten er een ietwat melig filmpje van en ik schreef er een (iets serieuzere) recensie over. Die lees je hier.

Weekenddienst
Na de enerverende werkdag van vrijdag, was het weekend voor mij nog niet aangebroken. Ik had namelijk dienst op ‘de Bevelanden’. Een regio waar ik normaal gesproken eigenlijk helemaal niet zoveel voor schrijf. Een uitdaging dus om aan de nodige onderwerpen te komen. Ik ging onder andere naar een snoeicursus bij het Fruitteelt Museum, interviewde een projectontwikkelaar over een nieuw villapark in Kamperland en schreef over vandalisme op de tribune van een sportvereniging.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Expeditie Robinson
Tijdens de ochtendvergadering op mijn laatste werkdag voor de vakantie, diende zich weer een écht Elodie-onderwerp aan: Expeditie Robinson. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen trouwe kijker ben (oké, ik kom niet veel verder dan de aankondigende reclamespotjes) maar ik zag het overal voorbij komen op mijn Facebooktijdlijn. Dus het leeft. Zeker na de winst van onze grote trots boerin Bertie afgelopen seizoen.

Ik besloot vier Zeeuwse kandidaten op te zoeken en ze te vragen waarom ze zichzelf in hemelsnaam vrijwillig willen uithongeren op een onbewoond eiland en maakte er voor internet nog een lijst bij met álle aanmeldingen van mensen die in Zeeland wonen. En kijk nou toch wat een kleurrijke pagina het is geworden!

expeditie 2.jpg

Dan is het nu tijd om zelf naar zo’n exotische bestemming te vliegen. Toedeloe!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *