Weekly recap #26 – Back on track

Na zes weken bij het AD zit ik sinds vorige week weer terug op mijn plek bij de PZC. Ik kreeg meteen weer een heleboel leuke, Zeeuwse onderwerpen op mijn bordje geschoven. Kijken jullie mee naar de verhalen die ik schreef? 

Een jaar de straat niet uit
Zoals vanouds pakte ik weer een heleboel onderwerpen op in de categorie ‘entertainment’. Te beginnen met Marnix Haak, een filmmaker uit Terneuzen, die op 1 september is gestart met een wel heel bijzonder project: hij gaat een jaar zijn straat (de Javastraat in Amsterdam) niet meer uit. Op die manier wil hij zichzelf dwingen om zijn buren beter te leren kennen.

Inmiddels zijn we alweer een half jaar verder. Tijd voor een update! Hoe vergaat het hem? Waar loopt hij tegenaan? Wat heeft hij allemaal meegemaakt? Lukt het om zijn buren beter te leren kennen? Et cetera, et cetera, et cetera. De antwoorden op deze vragen (en meer) lees je in het artikel dat ik erover schreef.

c Jaffa Jaffa-1.jpg

Engel & Just ft. Paul de Munnik
Op het nieuwe album van hiphopduo Engel & Just staan meerdere nummers met de Nederlandse zanger Paul de Munnik. En aangezien ‘Just’ Joost Adriaansens uit Middelburg is, is dat natuurlijk altijd leuk om te melden in de PZC. Ik belde met Joost over het album dat eraan komt, hoe het was om samen te werken met De Munnik en wat het verhaal is achter de nieuwste single ‘Kleine Stappen’. Het interview lees je hier.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een nieuw leven aan boord
Aan het einde van de week kwam ik een tweet tegen over een echtpaar uit Zierikzee dat vrijwilligerswerk gaat doen op een ziekenhuisschip. Ze laten het leven in Nederland achter om voor zeker twee jaar aan boord te gaan wonen en werken. Hun drie kinderen van 1, 3 en 5 gaan mee. Woah, gaaf! Daar wilde ik natuurlijk meer van weten. En dus ging ik vrijdag bij het gezin op bezoek. Het inspirerende verhaal van de ouders – en wat de kinderen van het vertrek vinden – lees je op de website van PZC.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *