Weekly recap #25 – laatste werkweek bij de PZC

Vorige week werkte ik voorlopig voor de laatste keer bij de PZC. Sinds maandag zit ik namelijk bij het Algemeen Dagblad. Maar voor ik mijn geliefde Zeeuwse dagblad (tijdelijk) inruilde voor deze nationale krant, dook ik nog een weekje met veel plezier in het nieuws uit de regio.

Kosten door vuurwerkschade
Eén van de onderwerpen waar ik vorige week meerdere keren over heb geschreven, is de vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen. Dat was in Vlissingen ondanks de rellen in de Bloemenbuurt niet meer dan vorige jaren (zie het online artikel). En in Schouwen-Duiveland was het zelfs drie keer zo weinig als een jaarwisseling eerder (lees op de site hoe dat komt). De vuurwerkvandalen hadden het vooral gemunt op vuilnisbakken.

c firework.jpg

100-jarig jubileum van Middelburgse scoutinggroep
Scouting Lutemgroep Middelburg bestaat dit jaar honderd jaar en dat gaan de waterscouts uitbundig vieren. Ik interviewde de penningmeester en schreef een verhaal over de vereniging en alle jubileumfeestjes die ze in 2017 op de planning hebben staan. Over een woordgrapje in de titel moest ik niet lang nadenken, hihi. Op pzc.nl kun je een verkorte versie van het artikel lezen.

c brillie.jpg

Innovatieve verlichting voor fietspaden
De dingen waar je als regioverslaggever over schrijft zijn behoorlijk variërend, zoals jullie inmiddels wel al hebben gemerkt. Van de vuurwerkschade en de jubilerende scoutinggroep schakelde ik over naar een artikel over innovatieve straatverlichting. Een fietspad in Middelburg krijgt namelijk als eerste van Zeeland een soort glow-in-the-darkverlichting in het wegdek. Wat het precies inhoudt, lees je in het bericht.

c theeeeeee.jpg

Zo dat was het weer voor deze week. Whieeee, ik ben zo benieuwd naar mijn tijd bij het AD… Wish me luck!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *