Weekly recap #23 – kerstverhalen

Ik ging deze week naar het glazen huis in Breda om wat Zeeuwen aan hun jasje te trekken en schreef voor de kerstbijlage een verhaal bij het lied ‘er is een kindeke geboren’. Nieuwsgierig tot wat voor eindresultaten dat leidde? Lees dan gauw verder!

BLOG 1 kerst c.jpg

Glazen huis in Breda
Aangezien half Zeeland in Breda studeert en er ook een heleboel Zeeuwen werken, leek het me wel leuk om eens te kijken bij het glazen huis in op de Grote Markt. Dus stapte ik donderdag in de auto om Zeeuwen aan hun jasje te trekken en te vragen waarom ze naar 3fm-dj’s Domien en Frank kwamen kijken. Ze waren behoorlijk eensgezind: het is ‘kei gezellig’ en je kunt onder het genot van een biertje ook nog eens een steentje bijdragen aan het goede doel.

Omdat de meeste mensen er pas eind van de middag, begin van de avond waren, vroeg ik mijn collega’s van BN DeStem of ze nog een werkplekje over hadden. Dat hadden ze nog wel. We zaten echt frontrow, in een serre van een restaurant pal naast het glazen huis. Heel leuk om met zo’n uitzicht mijn artikel uit te werken en om collega’s van een andere krant te ontmoeten!

BLOG 2 kerst c.jpg

Er is een kindeke geboren
Speciaal voor Kerstmis maakten we een extra bijlage in de krant. Een super leuk concept vond ik zelf: verhalen naar aanleiding van kerstliedjes. All I want for Christmas (is dat mijn vader thuis is, die uitgezonden is naar Mali), Driving home for Christmas (over een Middelburgse student uit Kirgizië die thuis kerst gaat vieren), Christmas Lights (een interview met iemand die haar huis over de top versiert met kerstlampjes)… Je kunt je wel voorstellen dat dat mooie verhalen oplevert.

Ik schreef een verhaal bij het lied ‘Er is een kindeke geboren’. Een collega wist te vertellen dat er in de katholieke kerk een traditie is waarbij een pasgeboren kindje in de kribbe wordt gelegd en de ouders Jozef en Maria spelen. In Zeeuws-Vlaanderen wordt dat ‘kindje wiegen’ genoemd, de mensen die ik interviewde uit Goes noemden het ‘levende kerststal’. Ik sprak de ouders van Nowi over het ritueel en ze vertelde me waarom ze de kerstboodschap en het samenkomen in de kerk zo belangrijk vonden. Met een prachtige foto als kers op de taart!

Bedankt weer voor het lezen en fijne feestdagen nog! 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *