Weekly recap #21 – een dappere Lydia, Superkid en een aangenaaid oor

Afgelopen week had ik een indrukwekkend interview met Lydia, een meisje dat zich voor een documentaire liet volgen terwijl ze voor haar leven vocht. En ik zocht Laura op, de talentvolle brugklasser die vrijdag te zien was in de finale van RTL Superkids. Wat ik verder nog deed, lees je in deze recap. 

Dappere Lydia
Lydia is nog maar zestien jaar en heeft al twee beenmergtransplantaties achter de rug. Dat gebeurt in een isolatiekamer en is sowieso hartstikke heftig, maar natuurlijk al helemaal als je nog zó jong bent. Ze is tijdens en na de laatste behandeling door camera’s gevolgd en daar is een documentaire van gemaakt. Ik vroeg haar hoe zij dat heeft ervaren en ze vertelde me onder andere dat ze heel erg bang was dat haar sterfdatum aan het einde van de film zou staan. Slik… Lees verder op de site, waar je ook de trailer kunt bekijken.

blog Lydia c.jpg

Superkid Laura
Ik bezocht vorige week ook de 12-jarige Laura. Ze was vrijdagavond te zien in de finale van RTL Superkids, dus wilden we graag van tevoren nog een leuk verhaal met haar maken. Laura speelde voor ons een stuk op de piano in de aula van het Pontes Goese Lyceum en ze vertelde over haar deelname aan het programma. Een bescheiden meisje met heel veel talent. Altijd leuk! Zie het artikel (met een filmpje! :-)) op pzc.nl.

c blog Superkid Laura blog.jpg

Almanak
Iedere dag staat er in onze krant een klein grapje, een doordenkertje, een leuke anekdote; de almanak. Niet altijd even makkelijk om dat over te brengen in een paar zinnen, maar nu vond ik dat ik op zich wel een leuke had. Daarom dacht ik, laat ik ‘m eens met jullie delen. Nu vraag ik me alleen sterk af of jullie het wel kunnen lezen, omdat ik de foto’s voor mijn blog altijd kleiner maak (het gaat om het kleine stukje onder ‘oor’). Laat het even weten in een comment als het niet lukt, dan maak ik een nieuwe foto!

almanak.jpg

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *