Weekly recap #19 – schoolband, spel tegen seksuele mishandeling en een bejaarde kunstenaar

De vakantie is voorbij, tijd om weer aan het werk te gaan. Ik bezocht deze week de repetitie van een schoolband die werd gecoacht door zangeres Krystl, schreef over een bordspel dat kinderen seksueel voorlicht, en ging op bezoek bij een bejaarde kunstenaar. Lees je mee?

Omdat ik ervan baal dat ik van mijn leuke werkweek voor de vakantie, geen blog meer heb geschreven nog even een shortcut: ik kreeg een luxe lunch voorgeschoteld tijdens de persvoorlichting voor een nieuw festival, ik mocht een bijzondere (bruids)suite aan zee testen voor een review en ik interviewde een Zeeuwse SpangaSacteur over zijn hoofdrol in het nieuwe seizoen van de serie.

PicMonkey Collage suite compri.jpg
Blij koppie in de suite

Schoolband krijgt les van  Krystl
Dinsdag mocht ik naar een basisschool waar de Nederlandse zangeres Krystl (van Golden Days en Bottles) een schoolbandje coachte. De kinderen zitten in de race voor de BZT Band XXL en zijn daarvoor al een heel jaar bezig met het instuderen van een nummer. De finale wordt uitgezonden op NPO Zapp en áls ze winnen mogen ze tijdens een kerstgala in Carré optreden voor onder andere koningin Máxima. Meer lees je in het artikel.

Bordspel tegen seksuele mishandeling
Al voor mijn vakantie had ik dit onderwerp nog op mijn lijstje staan. Ik had namelijk gehoord dat een mevrouw uit Goes een spel had ontwikkeld om kinderen ‘seksueel weerbaar’ te maken. Uit haar vooronderzoek blijkt dat veel professionele begeleiders het moeilijk vinden om het onderwerp seks bespreekbaar te maken, terwijl het wel belangrijk is om kinderen uit te leggen wat wel en niet normaal is. Je leest er alles over op de website van PZC.

meldcodespel blog2.jpg

Bejaarde kunstenaar
Ik heb het al vaker gezegd, maar volgens mij heb ik iets met oude mannen (weten jullie nog die tweeling van 90 en de oudste man van Schouwen-Duiveland?). Deze week mocht ik op bezoek bij een man van 85, die nog steeds actief is als kunstenaar. En als wat voor één? Jeetje mina, hij maakt echt de mooiste dingen! Soms zou ik wel eens willen dat iemand met zoveel talent een mooi portret van me maakt, haha. Lees alle leuke anekdotes die hij me vertelde in het artikel. En bekijk ook even het filmpje voor een indruk van zijn werk!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *