Weekly recap #18 – Postcode Loterij, hittegolf en een kasteel

Ik heb deze week maar drie daagjes gewerkt en toch best wat leuke dingen gedaan. Ik schreef bijvoorbeeld over drie inwoners van Sint Laurens die de Postcode Loterij Straatprijs hebben gewonnen, over hitteprotocollen in verzorgingshuizen en over een kasteel. Lezen jullie mee? 

Postcode Loterij Straatprijs
Wie droomt er nou niet van om ooit een flinke smak geld te winnen? Ik in ieder geval wel. Als ik straks mijn eigen huis heb, ga ik sowieso meedoen met de Postcode Loterij. Puur omdat het me verschrikkelijk lijkt dat ik anders als enige van de straat niets zou winnen, haha.

Nu was de Straatprijs gevallen in Sint Laurens (een dorp bij Middelburg) en daar waren ook maar drie mensen die meededen aan de Postcode Loterij. In totaal wonnen ze 125.000 euro en een BMW. En als je nou dacht dat het alleen voor de straatbewoners zonder lot lullig was, dan heb je nog niet over dit bijzondere geval gelezen… Haha, kijk maar eens gauw in de laatste alinea van het artikel dat ik erover schreef.

postcodeloterij.jpg

Hitteprotocollen van kracht
Woensdag ben ik naar een verzorgingshuis gegaan waar vanwege de hitte extra water werd uitgedeeld aan de ouderen. Ik kwam terecht bij een mevrouw van 95 die echt mega enthousiast was over haar flesje water. Er werd echt een prachtige foto van haar gemaakt, die op de voorpagina terecht is gekomen.

Later bedachten we dat het wel interessant kon zijn om meerdere zorginstanties te vragen naar hun hitteprotocollen. Daardoor kon ik ook meerdere maatregelen tegen de warmte op een rijtje zetten voor een artikel binnenin de krant. Van veel water drinken, tot zout eten. Je leest het allemaal hier.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kasteel krijgt weer vorm
Zo was ik nog nooit in het dorp Sint Laurens geweest, en zo kwam ik er opeens twee keer in een week! Ik ging naar de plek waar ooit een kasteel heeft gestaan. Inmiddels is het landgoed een seniorengemeenschap en van ‘Slot Popkensburg’ is allang niets meer te zien. Maar daar gaat nu verandering in komen. De eigenaar van de lap grond wil de vorm van het kasteel gaan weergeven met grastegels. Omdat de restanten van de muur nog onder de grond liggen, weten ze precies hoe die contouren eruit zagen. Ik leerde er van alles over door te kletsen met de huidige bewoners en schreef er een artikel over.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En zo is er alweer een week voorbij gevlogen. Stiekem ben ik allang een beetje aan het aftellen voor mijn vakantie. Want terwijl iedereen al op reis is geweest, moesten wij nog flink wat papiertjes van onze kalender scheuren voor we aan de beurt zijn. Volgende week is het eindelijk zo ver! Zaterdag vertrekken we naar Aruba om een paar dagen later door te vliegen naar Curaçao. Hmm, wat een heerlijk vooruitzicht is dat! Eerst nog even drie daagjes werken. Dus, tot volgende week!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *