Weekly recap #17 – tattoos, zonnebrillen en het hoogste diploma

Deze week interviewde ik twee vrienden die allebei een ‘Buurman’ op hun been hebben, sprak ik met de Zeeuw die het brein achter Mariener Sunglasses is en schreef ik over een Middelburgse student die summa cum laude is afgestudeerd aan de masteropleiding filosofie (en daarnaast ook nog even een studie geneeskunde doet). Een recap vol positieve artikelen, kijk je mee? 

Buurman en buurman
Afgelopen week werd ik opnieuw ingeschakeld voor de zomerse rubrieken waar ik laatst al eens over schreef in mijn blog. Ik mocht weer op zoek naar een Zeeuw die wilde vertellen over het verhaal achter zijn tatoeage. En nou leek het me wel een uitdaging om iemand te vinden die iets grappigs op zijn lichaam had vereeuwigd.

Volgens mij ben ik daar best in geslaagd, haha. Want via-via kwam ik terecht bij Mark uit Goes. Hij en zijn beste vriend hebben allebei een figuurtje van Buurman en Buurman op hun been laten zetten. De reden daarvoor? Omdat zij ook alles samen doen en als ze bij een gezelschapsspel winnen, roepen ze ‘A je to’, net als de tekenfilmfiguren.

compri tattoo.jpg

Mariener Sunglasses
Het zonnebrillenmerk Mariener Sunglasses kende ik al, omdat mijn vriend er wel eens brillen had besteld en omdat ik het regelmatig voorbij zag komen op Facebook. Maar dat er een Zeeuw achter het merk zat, dat wist ik nog niet. Toen ik dat hoorde leek het me wel eens leuk om daar aandacht aan te besteden. En zeg nou zelf: wat is er nou een betere plek om het over zonnebrillen te hebben dan het strand? Haha!

Marien vertelde me dat hij de zonnebrillen in eerste instantie had ontworpen voor zichzelf, omdat hij geen leuke brillen kon vinden. Ondertussen heeft hij er al 40.000 verkocht over de hele wereld. Lees er alles over in het artikel dat ik schreef.

compri mariener.jpg

Slimme student
Ik sloot de week af met een leuk interview met een hele slimme jongen. Philippe haalde zijn masterdiploma filosofie aan de Universiteit van Leiden met de hoogste onderscheiding: summa cum laude. (Dat betekent minimaal een 9.0 gemiddeld over al je studiejaren en minimaal een 9.0 voor je scriptie en dat allemaal zonder herkansingen). En alsof dat nog niet genoeg is, doet hij er ook nog een opleiding Geneeskunde naast. Lees meer over zijn indrukwekkende CV en toekomstplannen in het interview.

Toedeloe, tot volgende week!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *