Weekly recap #15

Afgelopen week ging ik naar het strand om een verhaal te maken over vervuiling vanuit de zee, liep ik rond bij de Nijmeegse Vierdaagse om Zeeuwen te interviewen en vroeg ik een vakantieganger uit Westkapelle waarom hij niet lekker aan de Zeeuwse kust blijft in de zomer. Kijken jullie weer mee naar de leukste verhalen uit mijn werkweek?

Kustvervuiling vanuit zee
Al sinds ik bij de PZC werk, hoopte ik dat ik eens met mooi weer voor een artikel naar het strand mocht. Afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver. Twee medewerkers van Stichting De Noordzee waren in Vrouwenpolder op een afgelegen stuk strand, om te kijken wat er allemaal was aangespoeld vanuit zee. Al twaalf jaar lang houden ze in de gaten wat er aanspoelt en of dat meer of minder wordt. Ik liep een ochtendje mee en maakte er een verslag en een filmpje van met meer uitleg.

verslag strand.jpg

 

Zomervakantie!
Zaterdag is de zomervakantie begonnen in de zuidelijke provincies, dus ook in Zeeland. Dat is iets wat iedereen bezighoudt, dus daar wil je wat over schrijven in de krant. Maar omdat dat natuurlijk ieder jaar zo is, wil je wel iets origineels. We bedachten dat het leuk kon zijn om mensen te zoeken die aan de Zeeuwse kust wonen – en dus eigenlijk altijd op een vakantieplek zijn – maar tóch ergens anders naartoe gaan.

Ik stapte in de auto en reed de Walcherse kustplekken af, op zoek naar iemand die zijn dakkoffer aan het inpakken was, of de caravan aan het schoonmaken was. Maar kwam niet veel verder dan een hele hoop Duitsers die er op vakantie waren. Uiteindelijk heb ik gewoon aangebeld bij iemand waar de caravan voor de deur stond en die meneer wilde me gelukkig te woord staan (foto: linksonder bij de caravan). De andere twee stukjes zijn geschreven door collega’s. Dit artikel is niet op internet gekomen, dus jullie moeten het maar even doen met deze foto, haha.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zeeuwen op de Nijmeegse Vierdaagse
Afgelopen vrijdag ben ik naar Nijmegen gereden, om verslag te doen van de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Wat een feest was dat, zeg! Waarom de PZC in hemelsnaam aandacht besteed aan een evenement in Nijmegen? Nou, omdat het best wel een groot ding is en er ook bijna 700 Zeeuwen aan hebben meegedaan.

Ik zocht die Zeeuwen steeds een kilometer voor de finish, om het laatste stuk met ze mee te lopen en ze wat vragen te stellen over de afgelopen vier dagen. Er hing zo’n leuke sfeer. Toen ik even in de schaduw tegen een hekje leunde, kwam er iedere minuut wel een wandelaar naar me toe. “Hou je taai, hè. We zijn er bijna!” En een schouderklopje. Dat is toch geweldig? Haha!

Ik schreef er een verslag over (met video en foto’s) en deed nog vier extra interviews met Zeeuwen die we al de hele week volgden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *