Weekly recap #14

Deze week haalde ik de voorpagina met mijn verhaal over Eva die getuige was van de aanslag in Nice, ging ik op persexcursie in de Bevelanden en interviewde ik de 76-jarige Piet die in negen jaar tijd 200.000 kilometer heeft gefietst. Én ik heb een extra artikel voor jullie, omdat ik vorige week heb overgeslagen. Lees je mee? 

Eva was bij de aanslag in Nice
Vrijdagochtend werd ik wakker met het bericht dat er weer een aanslag was gepleegd in Frankrijk. Al vrij snel hoorde ik dat Eva, een meisje uit Hulst, op dat moment op de boulevard in Nice had gestaan. Wie mij kent, weet dat ik nogal last heb van opstartproblemen ‘s ochtends, maar nu schoot ik meteen in actie. Ik zocht haar op via Facebook en vroeg haar in een berichtje of ze het zag zitten om me te vertellen wat ze die avond ervoor had meegemaakt.

Een paar uur later stuurde ze terug dat ik haar mocht bellen. Ze vertelde tot in detail wat ze had gezien en gehoord. “Die vrachtwagen, de gillende mensen en daarna de schoten…” Brr, ik kreeg er echt even de rillingen van. Ik typte snel het interview uit, zodat het op de website kon. Even later namen het Algemeen Dagblad en Het Laatste Nieuws het verhaal over en ‘s avonds hoorde ik dat het de voorpagina werd van onze eigen krant. Stiekem best wel gaaf! (Gelukkig was Eva zelf ook heel blij met het artikel en is ze nu weer veilig thuis!)

voorpagina 2.jpg

Persexcursie in de Bevelanden
Mijn werkweek begon maandag nog een stuk vrolijker. Ik mocht die ochtend namelijk op persexcursie in de Bevelanden. We gingen met de stoomtrein van Goes naar Kwadendamme, namen daar een kijkje in Berkenhof’s Tropical Zoo en stapten toen in de nieuwe Zomerbus terug naar het startpunt. (foto’s)

Omdat een journalist natuurlijk niet zomaar reclame maakt, zou ik geen verslag doen van de excursie. Maar ik hield wel mijn oren en ogen open voor andere nieuwtjes die ik daar kon oppikken. Uiteindelijk schreef ik voor de krant van woensdag een verhaal over de drie studenten die deze zomer als gids gaan meerijden in de bus. Dat doen ze voor het eerst met live informatie, want vorig jaar was het nog een bandje. Toch nog iets nieuws!

zomerbus3.jpg

Vijf keer de wereld rond in negen jaar
Een fietsenmaker belde ons donderdag om te vertellen dat hij een bijzondere klant wilde huldigen. Dat was Piet Pieterse, een 76-jarige man die kanker heeft overwonnen en op advies van de dokter is gaan fietsen. Sinds hij ziek is geweest, heeft hij in negen jaar tijd 200.000 kilometer afgelegd. Omgerekend is dat vijf keer de wereld rond! Ik ging naar Piet toe voor een heel leuk interview en we maakten er een filmpje bij (die helaas crappy geluid heeft, omdat de microfoon het niet deed – maar ik deel hem lekker toch).

Bootcampen op het strand
En zoals beloofd: nog eentje van vorige week. Ik ben laatst voor een verhaal gaan bootcampen op het strand. Ik sport niet zo vaak, dus op zich mocht dat alleen al in de krant, maar het ging natuurlijk niet om mij. Het ging om Rick, die vorig jaar zijn bedrijf oprichtte, wat nu echt een razend succes is. Overal in Hulst kom je hem en zijn bootcampers tegen. Reden om eens een kijkje te nemen en er wat leuks over te schrijven dus! (Ik sta per ongeluk zelf ook op de foto, haha, awkward).

bootcamp.jpg

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *