Weekly recap #13

Deze week bezocht ik een basisschool waar alle kinderen (dus ook de kleuters) leren programmeren, schreef ik over een groepsmishandeling in Terneuzen en deed ik videoverslag op Concert at Sea, waar ik Blof mocht interviewen. Kijk je weer mee naar een heel gevarieerde werkweek? 

Kleuters leren al programmeren
Een basisschool in Vlissingen is een hele lesmethode aan het ontwikkelen om kinderen vanaf vier jaar te leren programmeren. Nu al krijgen alle leerlingen er les in met behulp van een robotbij.Het uiteindelijke doel is dat ze echt kunnen coderen, zodat ze software en websites kunnen bouwen.

Het was mij eerst ook niet helemaal duidelijk hoe die bij daarbij kan helpen. Dat ga ik hier ook niet allemaal uitleggen. Maar natuurlijk heb ik dat wel in het artikel gezet. En om er nog een beter beeld bij te creëren, heb ik er zelfs een video bij gemaakt (ja joh, lekker crossmediaal). Ik heb me trouwens prima vermaakt met die kleuters. Een nieuwsgierig klein meisje schuifelde naar me toe. “Hooi”, zei ze met haar hoge stemmetje. “Ben jij nou de krant?” Haha, dat is toch mooi?

programmeren.jpg

Groepsmishandeling
Op Facebook zag ik een paar onsmakelijke foto’s voorbij komen van iemand die in elkaar was geslagen tijdens het uitgaan. Uit het bijschrift begreep ik al dat het een hele groep was geweest tegenover hem en dat hij nog op zoek was naar getuigen, zodat de politie alle daders kan achterhalen. Maar de politie had er helemaal nog geen persbericht over geschreven. Dat vond ik raar, dus ik besloot er zelf eens achteraan te bellen. Omdat het onderzoek nog loopt, wou het slachtoffer me niet te woord staan, maar de politie gaf me eigenlijk ook al vrij veel details. Die kun je lezen in het artikel.

mishandeling 2.jpg

Concert at Sea
Het allerleukste dat ik deze week heb gedaan, was natuurlijk videoverslag doen op Concert at Sea voor de websites van PZC en AD. Vorig jaar heb ik dit ook gedaan en dat is kennelijk goed bevallen want ik werd nog eens gevraagd. En ook al voel ik me totaal niet op mijn gemak voor de camera, ik vind het wel heel tof om te doen! Ik mocht Blof en Faithless interviewen en we maakten ook nog een filmpje op het festivalterrein. Tussendoor maakte ik nog een heleboel foto’s voor het album op de website van PZC (van de artiesten, zeehondjes en gekke mensen op het terrein). Ja, dat was een hele toffe werkdag!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *