Weekly recap #12

Deze week liep ik een ochtend mee met de dierenambulance, interviewde ik een fotograaf over zijn portrettenserie van Middelburgers en schreef ik over een mogelijke hondenhater in Zierikzee. Kijk je weer mee naar mijn werkweek? 

Snuffelstage bij de dierenambulance
De stichting achter de dierenambulance in Schouwen-Duiveland bestaat tien jaar. En in plaats van een droog artikeltje te schrijven over het jubileum, wilde ik liever laten zien wat de vrijwilligers allemaal doen op het eiland. Daarom vroeg ik of ik een ochtendje mee mocht lopen voor een verslag.

Zo belandde ik vrijdagochtend opeens voor een soort snuffelstage in de dierenambulance. Jammer genoeg was het net een rustige ochtend. We werden één keer opgepiept voor een koolmeesje die was gebeten door een kat en even later nog eens voor een dode duif. Gelukkig was het wel een ochtend met een happy end: het vogeltje kwam weer tot leven (de koolmees dan, de duif natuurlijk niet) en ik kreeg nog een rondleiding in het dierenasiel. Ik ben een echte dierenliefhebber, dus mijn dag kon niet meer stuk!

dierenambublog.jpg

Portrettenserie van Middelburgers
Een dag eerder interviewde ik Ton Stanowicki, een Middelburgse fotograaf. Hij maakt een serie van karakteristieke figuren op straat in het centrum van Middelburg. Ik vond de foto’s heel gaaf en het leek me leuk daar aandacht aan te besteden en wat portretten te laten zien in de krant. Het interview kun je op internet nalezen en daar kun je ook meteen doorklikken naar zijn website voor wat extra foto’s.

stadsgezichten stanowicki PZC.jpg
‘Stadsgezichten’ uit Middelburg, door fotograaf Ton Stanowicki

Hondenhater in Zierikzee
Via Facebook had ik gezien dat bewoners van Zierikzee elkaar waarschuwden voor gebakken sponzen en ‘verdwaalde’ worsten. Ze vreesden dat er een hondenhater actief was in de stad, die zo probeerde dieren te vergiftigen. Voor een nieuwsbericht hierover belde ik met een man die twee van die worsten voor onderzoek had meegegeven aan een veearts. Die was tot de conclusie gekomen dat de worsten inderdaad met Roundup (onkruidbestrijdingsmiddel) waren ingespoten. Daar kunnen dieren aan doodgaan, dus het lijkt geen toeval te zijn dat er meerdere worsten zijn gevonden op een plek waar honden vaak worden uitgelaten.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *