Weekly recap #10

Deze week schreef ik over Demi (van K3 zoekt K3) die toch nog aan de slag kan bij Studio100, over Siawaash die een hoofdrol heeft in het nieuwe seizoen van SpangaS en over de oudste man van Schouwen-Duiveland die zondag zijn 104 is geworden. Kijken jullie weer mee naar een werkweek vol leuke artikelen? 

Demi Matenahoru krijgt rol in Studio100-film
Demi heeft afgelopen najaar meegedaan aan K3 zoekt K3 en ze heeft het daar best ver geschopt. Omdat ze uit Middelburg komt heb ik haar destijds een keer geïnterviewd over haar deelname. (En ja, ik heb dat programma inderdaad gevolgd. Ik moest en zou weten wie mijn jeugdidolen zouden vervangen, haha!)

Deze week stond ze opeens weer in de belangstelling, omdat ze door Studio100 was gevraagd voor een andere rol. Bij K3 was ze het niet geworden, omdat ze wat te stoer en te ruig was, maar die eigenschappen komen nu juist van pas. In de bioscoopfilm van Ghost Rockers speelt ze namelijk de ‘vijand’ van een band met paranormale krachten. Ik belde haar voor een stukje in de krant.

Even om jullie geheugen op te frissen, dit is Demi:

Siawaash uit Axel heeft een hoofdrol in SpangaS
Toen ik laatst boodschappen ging doen, hoorde ik via-via dat Siawaash een hoofdrol had gekregen in SpangaS. Whaat, dacht ik, dat is echt super vet! Ik stuurde hem meteen een berichtje of ik hem kon interviewen en hij was ook hartstikke enthousiast.

De persafdeling van SpangaS vond het wat minder tof dat ‘de krant’ al van een nieuwe acteur wist. Maar na wat onderhandelen mocht ik toch al bekendmaken dat Siawaash in de cast zit en deze week stond het artikel eindelijk in de krant. Nu nog hopen dat de onervaren acteur het ook goed doet in de afleveringen die vanaf september op tv komen, dan hebben we er weer een Zeeuws talent bij!

sia.jpg

De oudste man van Schouwen-Duiveland
Het allerleukste interview van deze week had ik vrijdag met Jan den Boer. Hij is de oudste man van Schouwen-Duiveland en vierde zondag zijn 104de verjaardag! Dat is natuurlijk een mooie aanleiding om hem te interviewen. Als je hoort dat zo’n oude man nog zelfstandig woont, denk je toch algauw aan een bescheiden bungalowtje. Maar nee hoor, meneer woont nog in een groot vrijstaand huis.

We hadden gebakjes voor hem gehaald en daar was hij hartstikke blij mee. Na het interview ben ik nog even gebleven om het op te eten. Smullen dat-ie deed! “Wat een heerlijk taartje, dat smaakt me wel”, zei hij tevreden. Verder spraken we over zijn gezondheid, over het ouder worden en de dingen waar hij zijn dagen mee vult.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tot volgende week weer!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *