Update: werken bij het AD

De eerste helft van mijn periode bij het Algemeen Dagblad zit er alweer op. Hoog tijd om jullie even bij te praten over wat ik allemaal heb gedaan en geschreven vanuit Rotterdam!

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in eerdere blogs, werk ik voor anderhalve maand bij het Algemeen Dagblad. Het is een uitwisseling binnen de Persgroep, waar het AD en de PZC allebei bij horen. De afgelopen drie weken draaide ik mee op de nieuwsredactie (krant) en de internetredactie. In deze update laat ik jullie drie artikelen zien die ik heb geschreven.

Gambia
Voor de website schreef ik een artikel over de 1600 Nederlanders die vorige week woensdag op stel en sprong weg moesten uit Gambia, nadat de noodtoestand er was uitgeroepen. Ik zocht via Facebook verschillende toeristen die de situatie konden beschrijven, vond een stagiaire die niet meer in de ‘noodvliegtuigen’ paste en kon er via het BD ook de reactie van een Brabantse hoteleigenaar aan toevoegen. Voor de versie die in de krant kwam moest ik maar liefst de helft (!) van mijn tekst schrappen. Kill your darlings, baby!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Moderne bibliotheek
Afgelopen week kwam een collega erachter dat bibliotheken weer in opmars zijn. Er zijn meer jonge leden en er worden meer boeken uitgeleend. Als aanvulling op haar voorpagina-artikel met het goede nieuws, schreef ik een reportage over de beste bibliotheek van Nederland, in Gouda. Nu moet ik toegeven dat ik sowieso een echte boekenwurm ben, maar deze ruimte is écht fantastisch. Er is zelfs een eetcafé! Ik heb er de rest van de dag gezeten om alles uit te werken – onder het genot van een chai latte of drie.

 

bibliotheek.jpg

Spinazie en sla
Het viel ons allemaal op dat er al een tijdje lege schappen waren bij de supermarkten. Toen ik rucola zocht voor bij mijn carpaccio, moest ik op een papiertje lezen dat verschillende slasoorten niet meer beschikbaar waren. Ook toen ik bladspinazie wilde voor bij mijn mootje zalm, had ik dikke pech. Anderhalve week later was het nog steeds hetzelfde liedje.

Wat zou er toch aan de hand zijn, dachten we steeds. De supermarktketens wilden eerst niet toegeven dat er problemen waren, maar toen ik de belangensector voor groente en fruit belde, kwam ik erachter dat de oogsten in Spanje mislukt waren. En we zullen volgens een groente-importeur nog even geduld moeten hebben voor de voorraden weer aangevuld worden. Je leest er alles over in het artikel dat ik schreef.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En nu?
Vanaf maandag ga ik drie weken werken op de redactie van het &-Magazine dat elke zaterdag bij het AD en alle regiokranten zit. Daar heb ik echt onwijs veel zin in! Ooit begon ik met de opleiding journalistiek met de droom om bij een tijdschrift te werken, maar op de één of andere manier ben ik toch in de krantenwereld beland. Wat ik gelukkig ook hartstikke tof vind, maar ik zie dit als een hele mooie manier om alsnog te ervaren hoe het is om voor een magazine te werken. Bring it on! 🙂

You may also like

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *