Groot feest: TipsCuracao.nl staat live!

Tips Curacao platform

YES, we zijn live! Na maandenlang bouwen, schrijven, schaven en verbeteren, zijn we eindelijk klaar om onze splinternieuwe website met jullie te delen. TipsCuracao.nl is geboren. Hét platform waarop je alle informatie vindt die je nodig hebt als je op Curaçao gaat wonen, stagelopen of vakantie vieren. Van de beste restaurants tot de fijnste accommodaties en van de mooiste stranden tot de tofste activiteiten.

platform Tips Curacao

Van tag naar idee

Het begon allemaal aan het einde van de zomer. Iemand plaatste op Facebook een oproepje voor een tekstschrijver. Specifiek een tekstschrijver die affiniteit heeft met Curaçao, en als het effe kon ook nog eens op het eiland gewoond heeft. Voor ik het wist, werd ik tig keer getagd in de reacties: ‘Elodie moet je hebben!’

Een van de leuke mensen die mijn naam noemde, was Rianne. Een vriendinnetje dat ik op het eiland heb leren kennen. We raakten aan de praat via WhatsApp en ik gaf eerlijk toe dat ik liever zélf iets zou willen doen met de bak aan informatie die ik over het eiland heb, dan dat ik er een andere ondernemer beter van zou maken.

Terwijl we heen en weer aan het appen waren, werd ons opeens duidelijk: dit moeten we samen doen. Rianne is SEO-specialist, ik ben journalist en tekstschrijver. Samen kunnen we goede content creëren, zorgen dat we goed vindbaar zijn op Google én – niet in de laatste plaats – schrijven vanuit onze eigen ervaring en liefde voor het eiland.

Aan de bak

Ik kocht in mijn enthousiasme meteen een domeinnaam en maakte alle social mediakanalen aan. Die konden maar vast gereserveerd zijn, dacht ik. Eind augustus kwamen we voor het eerst bij elkaar en werkten we onze ideeën verder uit. In oktober begonnen we met het bouwen aan de website.

Helaas bleken we wat minder technisch aangelegd dan gehoopt. Maar na heel veel uurtjes achter de laptop, af en toe wat gevloek en met her en der wat hulp van de supportafdeling, hebben we er toch iets van weten te maken. Is het perfect? Nee. Is het compleet? Nog lang niet! Hebben we zin om er een succes van te maken? Oh, hell yes!

Tips Curacao

TipsCuracao.nl: hét platform over Curaçao

Wat wij precies voor ogen hebben met TipsCuraçao.nl? Het moet een platform worden waar alle informatie over het eiland samenkomt. Of je nu op het eiland woont, stage loopt, of vakantie viert. Hier moet je alles gaan vinden wat je nodig hebt om een fantastische tijd te beleven op ‘dushi Kòrsou’.

We willen vakantiegangers uitdagen om verder te kijken dan hun resort of het strand om de hoek. Om eens op avontuur te gaan en iets geks te doen als het abseilen van de Julianabrug, offroad quadrijden langs de ruige oostkust van het eiland, of het beklimmen van de Christoffelberg.

Wie tóch het allerliefste op het strand vertoeft, wijzen wij graag de weg naar de mooiste stranden van Curaçao. Van de Grote Knip tot Cas Abao en Playa Lagun. We gaan ze in onze blogs allemaal af. Net als de beste restaurants, gezelligste happy hours, nieuwste hotspots en mooiste hotels om te verblijven.

Tips Curacao website

Vakantiegangers, stagiairs en (toekomstig) bewoners

Maar we weten ook dat je hele andere vragen hebt als je op het eiland komt wonen of stagelopen. Hoe moet je een werkvergunning aanvragen? Hoe is het geregeld met de zorgverzekering op Curaçao? En wat is de fijnste wijk om in te wonen? Ook dáár geven wij het antwoord op. Met onze blogs en handige checklists zorgen wij ervoor dat iedereen zich goed kan voorbereiden op een langdurig verblijf.

Verder brengen we onze bezoekers graag wat basiskennis bij. Want als je na tien jaar nog niet weet dat Curaçao een onafhankelijk land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden, dan mag je je ondertussen best een beetje schamen. Ook is het bijvoorbeeld handig om te weten dat je je euro’s lekker in Nederland kunt laten en op het eiland moet betalen met de Antilliaans gulden of Amerikaanse dollar.

TipsCuracao.nl wordt dus dé plek waar je terecht kunt met al je vragen over het eiland. Wij zijn achter de schermen heel druk bezig met het maken van relevante, leuke en praktische content. Als jij zelf iets hebt wat je graag met ons wilt delen, het je leuk lijkt om gastblogs te schrijven, of een vraag hebt waarop je het antwoord zoekt? Laat het ons dan zeker even weten!

Maar bekijk eerst en vooral even het kleine meesterwerkje dat we er nu al van hebben gemaakt, want dat vinden we leuk. TipsCuracao.nl!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *