Terugblik op 2019: one hell of a ride

Zo, dat was me het jaartje wel! Ik begon dit jaar met ondernemen, liet mijn geliefde Curaçao achter me, maakte een paar geweldige reizen en werd als klap op de vuurpijl hoteldebotel verliefd! Potverdorie, wie had dat gedacht? In deze terugblik neem jullie mee in de rollercoaster die 2019 voor me was. One hell of a ride!

Begonnen met ondernemen

Eind vorig jaar kondigde ik aan dat ik vanaf 2019 door het leven zou gaan als zelfstandig journalist en tekstschrijver. Sinds 1 januari voeg ik de daad bij het woord. Ik werk niet meer in loondienst voor een baas, maar breng mijn eigen artikelen aan de man en laat me inhuren voor allerlei diensten op het gebied van tekst en taal. Ik vond het een hele spannende stap, maar ik ben blij dat ik hem eindelijk heb durven zetten. Het heeft me namelijk de vrijheid gegeven om alle toffe dingen te doen die ik in 2019 heb gedaan.

Natuurlijk ging het ondernemersavontuur niet helemaal zonder slag of stoot. De opdrachten kwamen niet aanwaaien. Maar door me online te profileren als journalist en tekstschrijver, contacten te leggen tijdens netwerkevenementen en potentiële klanten actief aan te schrijven, ben ik er na dit eerste jaar als zzp’er toch in geslaagd een aardig portfolio op te bouwen. Zo verschenen er teksten van mijn hand op de websites van Jumbo, Red Bull, KLM en Rijkswaterstaat. Dat is toch gaaf?!

Weggegaan van Curaçao

2019 was ook het jaar dat ik mijn geliefde Curaçao achter me liet om terug in Nederland te gaan wonen. Ik kwam tot de conclusie dat ik nog te veel dromen heb om nu al voor de rest van mijn leven op het eiland te blijven hangen. Ik wil nog zoveel van de wereld zien, nog zoveel bereiken op het gebied van werk en tegelijkertijd wil ik vaker bij mijn familie en vrienden kunnen zijn. Langzaam maar zeker kreeg ik het gevoel dat Curaçao niet de beste uitvalsbasis is om dat allemaal voor elkaar te krijgen.

Het eiland is klein, de salarissen zijn relatief laag en de prijzen voor vliegtickets hoog. Bovendien zijn er in Nederland veel meer mogelijkheden in de sector waarin ik werk en kan ik me zo beter blijven ontwikkelen als journalist en tekstschrijver. Hoewel ik er eigenlijk een voorstander van ben om je hart te volgen, was het dit keer duidelijk mijn verstand die het won. Want god, wat was het leven op mi dushi Kòrsou toch lekker!

Reisblog Bali tekstschrijver digital nomad

Mooie trips gemaakt naar Florida, Bali, Portugal en Berlijn

Ik maakte dit jaar ook heleboel mooie reizen. In februari bracht ik bijvoorbeeld nog een week door in Florida, waar ik samen met Rianne Miami onveilig maakte en een dag vertoefde in Disney World, Orlando. Eenmaal terug in Nederland profiteerde ik van de geweldige verbindingen in Europa, waar je voor een paar tientjes al naar een ander land vliegt. Ik maakte een roadtrip van twee weken door Portugal (blog volgt) en ging voor een uitgebreide citytrip een week naar Berlijn.

Maar de allergaafste trip die ik dit jaar maakte, was mijn eerste reis als digital nomad: naar Bali en een aantal omliggende eilanden. Ik werkte in koffietentjes, op boten en vanuit de meest crappy hostels. Ondertussen ontdekte ik de allermooiste plekken. Dit avontuur was voor mij de bevestiging dat ik het juiste pad was in geslagen. Dat ik mezelf in staat heb gesteld om de dingen te doen die ik het allerliefste doe: reizen en schrijven.

reisblog japan kyoto journalist tekstschrijver

Verliefd geworden – en dan eindig je het jaar opeens in Japan

Het ondernemersavontuur, mijn remigratie en alle reizen die ik heb gemaakt, waren volledig volgens plan. Maar ze zeggen wel eens dat de mooiste dingen onverwachts gebeuren, toch? Nou, daar kan ik sinds dit jaar over meepraten. Ik ben namelijk tot over mijn oren verliefd geworden! Op de eerste dag dat ik terug in Nederland was, liep ik een wel heel leuke knaap tegen het lijf en was het eigenlijk meteen raak. Hij zat alleen nét in een sollicitatietraject voor een job in Tokyo… En zo eindig ik het jaar dus opeens in Japan, waar mijn – inmiddels – vriend voor een jaar woont. Ach, je kunt het slechter treffen, toch?!

Ik wens jullie alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar. Dat er maar een heleboel mooie dingen op jullie pad mogen komen!

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *