Stevig ontbijten bij Marshe di Barber | CURACAO TIPS

Tot een paar weken geleden wist ik niet eens dat ‘ie bestond: de wekelijkse local foodmarket in Barber. Misschien komt dat doordat ik niet zo’n ochtendmens ben, want je moet er vroeg je bed voor uit én van een stevig ontbijtje houden. Maar als je daar voor open staat, is het ook absoluut een aanrader om deze stop in je toertje Westpunt op te nemen!

Marshe di Barber, foodmarket CuracaoMarshe di Barber, foodmarket Curacao

Foodmarket

Een foodmarket op Curaçao is anders dan elke andere markt waar je ooit heen zult gaan. Wanneer je Marshe di Barber binnenkomt, waan je je in een soort kantine, waar de geuren van verschillende soorten voedsel je tegemoetkomen. Verspreid achter de toonbank staan voornamelijk oudere dames die eten verkopen dat ze vers hebben bereid. Van sopi (soep) tot stoba (stoofvlees) en arepa di pampuna (pompoenpannenkoek).

En dat allemaal gewoon in de (grote) huis-tuin-en-keuken-pannen die ik me nog herinner van mijn scoutingtijd. In de vele thermoskannen die over de markt verspreid staan zit naar hartenlust koffie of thee – tegen betaling natuurlijk – en er zijn ook verse sappen, zoals de befaamde awa di lamunchi (limoensap).

Stevige maag

Met een beetje geluk kun je door de ramen de ‘slachtkamers’ binnenkijken waar bijvoorbeeld geiten en vissen worden ontleed en in eetbare stukken worden gehakt. En dan hoop ik maar dat je een beetje een stevige maag hebt en het ook nog aan kunt om een lekkernij van de markt te proeven.

Zelf ben ik ‘s ochtends niet zo’n grote eter en houd ik enorm van zoetigheid als ik net wakker word. Dus ik liet de stoba’s, piska en sopi’s aan me voorbij gaan en ging voor de arepa di pampuna. Ik geloof dat ik 2 gulden betaalde en ik kreeg er een héérlijke pannenkoek voor terug, die goed vulde. En bovenal natuurlijk weer een nieuw kijkje in de lokale keuken van Curaçao!

Marshe di Barber, foodmarket CuracaoMarshe di Barber, foodmarket Curacao

Tijd en locatie

Waar motten we wezen dan, Elo? Nou, dat zal ik jullie eens gauw vertellen mensen! De markt is elke zondagochtend van 7.00 tot 11.00 aan de Kaminda Próspero ‘Popo’ Rojer. Hoe eerder je er bent, hoe groter het aanbod nog is. En de locatie is vlakbij Westpunt, dus je kunt het mooi combineren met een bezoekje aan het Christoffelpark (ja, die met de berg), Shete Boka of de vele mooie stranden die Bándabou rijk is! Check daarvoor ook zeker even mijn Ultimate Island Guide.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *