Sneak peek: fotoshoot met Marjolein

Bij gebrek aan nieuwe vakantiekiekjes, dunde mijn voorraad foto’s behoorlijk uit. En dat kun je als ondernemer die altijd zichtbaar moet zijn natuurlijk niet gebruiken. Daarom ging ik samen met Marjolein én haar camera’s weer eens gezellig een middagje op pad. We maakten foto’s thuis achter het bureau en doken ‘de stad’ in om wat mooie kiekjes op straat te maken tussen de karakteristieke gebouwen die Hulst rijk is. In deze blogpost deel ik mijn favoriete foto’s met jullie!

Elodie Kint journalist tekstschrijver

Wie mij volgt op social media, heeft deze foto inmiddels misschien wel al voorbij zien komen. Ik vond hem namelijk zó mooi dat ik er meteen mijn profielfoto van maakte op Facebook, LinkedIn en WhatsApp. Ook de avatar op mijn blog is deze plaat geworden. Het windje in mijn haar zorgt ervoor dat het niet zo’n stijve pasfoto is, maar maakt het juist een beetje speels. Me likey!

Journalist tekstschrijver Zeeland Hulst

Uit diezelfde sessie is ook deze foto gekomen. Ik zat wat op mijn telefoon te spelen in de hoop wat leuke actiefoto’s te schieten, toen Marjolein zei: kijk eens naar mij. En hop, daar was weer een spontane foto!

Journalist tekstschrijver Elodie Kint

De reden dat ik zo graag een foto wilde met mijn telefoon, is omdat ik mijn Instagramaccount eens onder de aandacht wil brengen op bijvoorbeeld LinkedIn. Ik ben namelijk 2 maanden geleden begonnen met een wekelijkse taalquiz. En die slaat zó aan dat het me leuk lijkt om daar ook mijn zakelijke netwerk eens op te wijzen. Social media is namelijk dé plek waar je een moeilijke, technische of serieuze boodschap op een leuke en laagdrempelige manier kunt brengen. En dat laat dit mooi zien.

Eindredacteur corrector Elodie Kint

Deze foto hoort daar ook bij, zoals je ziet. Benieuwd naar die ‘Taalvraag van vandaag’? Een nieuwe editie verschijnt elke donderdag in mijn Stories. De voorgaande vragen en antwoorden vind je terug in de Highlights op mijn feed (het bolletje met ‘Taaltips’).

Elodie Kint ondernemer freelance journalist

Ook deze foto behoort echt tot mijn favorieten. Ik weet niet wat ik in de lucht zag dat ik zo hard moest lachen, maar de vrolijkheid spat er wat mij betreft echt van af. Ook het detail met de lantaarns die nog net volledig in beeld zijn, vind ik echt top.

Elodie Kint structuurjunkie journalist

Even een iets statischere foto tussendoor, maar toch eentje die ik erg leuk vind. Misschien omdat ik mijn schouders voor de verandering eens niet laat hangen maar netjes recht houd. En natuurlijk omdat je zo leuk de straat in kunt kijken. Ik houd sowieso echt van dat effect dat de achtergrond wat waziger is. Dat maakt het zo lekker dromerig.

Elodie journalist tekstschrijver Hulst Zeeland

Datzelfde geldt voor deze foto. Die bladeren op de voorgrond en overal om mij heen. Dat maakt het toch in één klap een super vrolijke en kleurrijke foto? Terwijl het op dat moment stiekem best wel random voelde om tussen de hangende takken te gaan zitten. Maar Marjolein heeft het precies in het juiste kader weten te zetten, waardoor je dat helemaal niet ziet!

Journalist tekstschrijver Elodie Kint

Ik heb natuurlijk niet opeens de ambitie gekregen om fotomodel te worden. Deze shoot was voornamelijk bedoeld om weer een voorraad aan content te hebben, die ik kan delen op mijn sociale mediakanalen. En om eventueel wat foto’s te verversen op mijn website. Daarom ook nog even in mijn natural habitat: al schrijvende achter mijn laptop met een heerlijke latte macchiatto!

interviewer journalist Elodie Kint

En aan de telefoon natuurlijk. Want ik denk dat ik als journalist en tekstschrijver 20 procent van mijn werktijd aan het bellen ben. Om mensen te interviewen, de juiste input te halen en opdrachten te bespreken met nieuwe klanten. Offff om met mijn vriend te bespreken wat we die avond gaan eten – dat hoort er ook gewoon bij natuurlijk! 😉

Elodie Kint journalist tekstschrijver

En tot slot nog een realistischer beeld van mij in de werkmodus: met een bril op. Ik vind mezelf er zonder bril wat vlotter uitzien, dus meestal doe ik hem voor foto’s af. Maar mocht je ooit met mij samenwerken, is de kans groot dat je met deze Elodie aan tafel (of in een Zoom-overleg) zit, haha!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de foto’s vinden. Laat het me vooral weten in een reactie!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *