Roadtrippen op Curaçao: de ideale Westpunttour #2

Armpje uit het raam, haren in de wind en Caribische muziek uit de speakers… op naar Westpunt! Roadtrippen is de beste manier om het zonnige Curaçao te verkennen. En om jullie een klein beetje op weg te helpen, heb ik vier Westpunttours samengesteld die je langs de mooiste plekjes van het eiland voeren. In deze tweede editie bezoeken we nationaal park Shete Boka, bewonderen we het uitzicht over de Santa Marthabaai en relaxen we op mijn favoriete strand. Riemen vast? ¡Vamos!

Nationaal Park Shete Boka

Tegenover het Christoffelpark vind je Shete Boka, een nationaal park waar de golven met grof geweld tegen de rotsachtige kustlijn slaan. Bezoek de grot Boka Tabla, de natuurlijke brug Boka Wandomi en mijn favoriet Boka Pistol; waar het water met volle vaart wordt afgevuurd door een soort sleutelgat in de rotsen. Hoe gaaf?! Maak er een hike van, of – en dat is eigenlijk mijn advies – rijd met de auto van stop naar stop, van waar je steeds nog maar een klein stukje moet lopen. Door een gebrek aan schaduw, kan de temperatuur namelijk behoorlijk oplopen.

Koffie bij Playa Forti

Hoewel het een minder inspannende activiteit is dan het beklimmen van de Christoffelberg, ben je ook na een bezoek aan Shete Boka wel even toe aan een pauze. Rijd daarom naar het puntje van Curaçao en doe een koffietje bij restaurant Playa Forti. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Caribische Zee en zie je met een beetje geluk zelfs dolfijnen voorbij zwemmen. Tuur over het water onder het genot van een koffie met koekje, of een heerlijke awa di lamunchi (limoensap). Forti staat overigens ook bekend als een van de beste plekken voor cliff jumping. Maar ik vind het leven nog veel te leuk, dus heb dat eerlijk gezegd nooit aangedurfd. 😉

Viewpoint Santha Martha

Vanaf Forti stappen we nog een klein kwartier in de auto om naar het viewpoint van Santa Martha te rijden. Zodra je het dorpje Soto nadert, net voorbij Playa Lagun, zie je vanzelf de afslag naar Santa Martha op de borden verschijnen. Ga deze weg in en rijd een klein stukje door, dan zie je na een tijdje aan je rechterhand het uitzichtpunt. Bang dat je er overheen kijkt? Navigeer dan met Google Maps naar deze locatie. Parkeer je auto in de berm, pak je camera erbij en geniet van het mooie uitzicht over de Santa Marthabaai en de bergen van Curaçao. Adembenemend!

Lunch bij Landhuis Klein Santa Marta

Voordat je Santa Martha verlaat voor een heerlijke middag aan het strand, is het eerst tijd om wat te eten. Rijd een klein stukje terug richting het knalgele Landhuis Klein Santa Martha. Hier kun je tijdens het verorberen van een heerlijke lunch – de carpaccio met truffelmayonaise is mijn favoriet – nog eens rustig genieten van het prachtige uitzicht. In het zonnetje op het terras, onder de doeken die een klein beetje schaduw creëren. Of vanuit de koele binnenruimte die helemaal naar mijn smaak is ingericht. Even een welverdiende break!

Lunch bij landhuis Klein Santa Martha

Zonnebaden bij Playa Cas Abao

Wanneer je helemaal voldaan bent, is het tijd om datgene te doen waar iedereen voor naar Curaçao komt: zonnebaden! En dan wel op mijn favoriete strand van het eiland. Het water bij Playa Cas Abao is kraakhelder, het zand hagelwit en in tegenstelling tot veel andere baaien is het hier relatief uitgestrekt. Je ligt dus niet zo dicht op elkaar. Bovendien zit er een horecagelegenheid, waar je terecht kunt voor een koel drankje, of wat lekkers te eten én er staan er een aantal palapa’s (rieten parasols) die voor de nodige schaduw zorgen. Hopi nice!

Dineren bij Landhuis Daniël

Geniet van het strand zolang het lekker vertoeven is en stap aan het einde van de dag in de auto voor de laatste halte. Op weg terug naar Willemstad rijd je langs Landhuis Daniël. Dit is een heel leuk plekje, met allerlei lokale kunst aan de muur, waar je bovendien heerlijk kunt eten. Met name de vlees- en visplanken zijn echte aanraders. Die zitten boordevol met lekkers dat je met zijn tweeën kunt delen. Eet je buikje rond en rijd vervolgens na een heerlijke dag boordevol avonturen terug naar je hotel in Willemstad, waar je ongetwijfeld nog ergens terecht kunt voor een drankje of een dansje.

Bekijk ook de andere routes voor een roadtrip op Curaçao:
Roadtrippen op Curaçao – de ideale Westpunttour #1

Meer Curaçao-tips? Check dan ook mijn Ultimate Island Guide!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *