Roadtrippen op Curaçao: de ideale Westpunttour #1

Armpje uit het raam, haren in de wind en Caribische muziek uit de speakers… op naar Westpunt! Roadtrippen is de beste manier om het zonnige Curaçao te verkennen. En om jullie een klein beetje op weg te helpen, heb ik vier Westpunttours samengesteld die je langs de mooiste plekjes van het eiland leiden. In deze eerste editie beklimmen we de Christoffelberg, snorkelen we met schildpadden en chillen we aan de Grote Knip. ¡Vamos!

Christoffelberg beklimmen

We zetten de wekker voor deze eerste roadtrip om op tijd, want we gaan de Christoffelberg beklimmen! Werk een stevig ontbijt naar binnen, doe een banaan in je tas voor de trek onderweg en neem ten minste één liter water mee. Zorg vervolgens dat je rond 7.00 uur klaar bent voor vertrek, zodat je zeker om 8.00 uur bij de ingang van het Christoffelpark staat. Want hoewel de Christoffelberg met zijn 372 meter niet extreem hoog is, kan het op Curaçao wel bijzonder heet zijn. Dus je wilt op tijd beginnen. Het is even een goede klim van een à anderhalf uur, maar dat is het meer dan waard, want het uitzicht vanaf de top is prachtig.

Christoffelberg beklimmen Curacao Wespunt

Snorkelen bij Playa Grandi

Wanneer je de afdaling hebt gemaakt en met het zweet op je rug weer aan de voet van de Christoffelberg staat, is het tijd om af te koelen. En op welke manier kun je dat nou beter doen dan door te gaan snorkelen met schildpadden? Stap in de auto en rijdt binnen een kwartiertje naar Playa Grandi, ook wel Playa Piskadó genoemd. Dit betekent letterlijk ‘vissersstrand’ en dankzij de vissers die de resten vis na het fileren in het water gooien, is het een echte turtle hotspot geworden. Kom daarom al in de ochtend, voor de drukte, en respecteer de dieren alsjeblieft, terwijl je van hun aanwezigheid geniet.

Meer tips over hoe je dat kunt doen, lees je in de blog die ik er eerder over schreef. 

Snorkelen met schildpadden Curacao

Lunchen bij Playa Lagun

Na zo’n actieve ochtend, ben je vast wel toe aan iets te eten. Tijd voor de volgende halte! Stap in de auto en rijdt naar een van de meest fotogenieke baaien van Curaçao: Playa Lagun. Dit strand ken je ongetwijfeld uit de reisboekjes. Het is vanwege het kleine strandoppervlak niet mijn favoriet om een dag te vertoeven, maar ik vind het wel een leuke stop om wat te eten. Bovenaan de baai, bij restaurant Bahia kun je terecht voor een heerlijk broodje warme beenham, kip teriyaki of een tosti deluxe. Pas wel op dat de leguanen het eten niet van je bord stelen ( 😉 ) en vergeet vooral niet te genieten van het uitzicht over de Caribische Zee.

Playa Lagun lunch met leguanen

Zonnebaden bij de Grote Knip

Zijn de maagjes weer goed gevuld en ben je toe aan wat ontspanning? Dan rijden we weer een stukje verder richting de baai met het blauwste water van Curaçao. De Grote Knip. Als je hier op een zonnige dag van de parkeerplaats richting de trap naar beden loopt, valt je mond zowat open van verbazing. De zee lijkt haast licht te geven, zó ongelofelijk blauw! Vooral in het weekend is het hier erg leuk, omdat er dan veel lokale mensen van het leven komen genieten. Met een uitgebreide barbecue, merengue muziek en de hele familie bij elkaar. Dushi bida, zeggen ze dan; life is good!

Grote Knip mooiste strand Curacao

Dineren bij Karakter

Zorg dat je vlak voor zonsondergang (rond half 6, 6 uur) je spullen weer hebt gepakt en klaar bent voor de laatste halte. Even verderop kun je namelijk heerlijk dineren aan het water. Bij Karakter, op het terrein van Oasis Coral Estate. Toegang tot dit resort is gratis, het enige dat je moet meenemen is een identiteitsbewijs. Zodra je door de slagboom bent, volg je de weg naar beneden en zet je je auto op de parkeerplaats. Zorg dat je van tevoren een tafeltje reserveert, zodat je de beste plek hebt en heerlijk kunt genieten van de zon die in de zee zakt. Wat mij betreft de perfecte afsluiter van een dag op Curaçao!

Zonsondergang Curacao dineren Karakter

Op zoek naar meer Curaçao-tips? Bekijk dan mijn Ultimate Island Guide!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *