Traveldiary Florida #2 – The Everglades en Disney World Orlando

Nadat we een aantal dagen voornamelijk in en rondom Miami hadden rondgehangen, was het tijd om onze vleugels wat verder uit te spreiden. In het tweede deel van ons verblijf in Florida bezochten we The Everglades en reisden we af naar Orlando om een geweldige dag door te brengen in Disney World. Onze ervaringen plus tips om die van jou nóg beter te maken, lees je in deze traveldiary! Dag 4

The Everglades

Wanneer je naar Florida gaat, hoort daar ook een bezoekje aan de Everglades bij. Een drassig moeraslandschap in het zuiden van de staat, waar je krokodillen en alligators kunt spotten. Ik was al eens naar de Everglades in Australië geweest, maar Rianne had het fenomeen nog nooit in het echt gezien, dus besloten we een tour te boeken bij ons hostel. Met een kater van het stappen de nacht ervoor gingen we, hup, naar het Everglades Holiday Park.

Na een goede anderhalf uur in de bus, kwamen we aan bij de plek waar het moest gebeuren. We werden met een horde toeristen in een airboat gepropt die bij vertrek al meteen zo veel lawaai maakte, dat ik me hardop afvroeg of de krokodillen niet gillend weg zouden rennen. En Rianne betwijfelde of we wel echt in Florida waren, of gewoon in een willekeurige sloot in Nederland. Máár ondanks onze kritische eerste reacties hebben we toch echt twee alligators gespot in het wild. Een jonkie die in het riet lag te chillen en een oudere die rustig rondzwom.

De teleurstelling zat hem bij ons vooral in het feit dat we iets minder één waren met de natuur dan we hadden gehoopt. Omdat er echt een attractie van is gemaakt. En daar deed het park nog eens een schepje bovenop door af te sluiten met een krokodillenshow. Uit principiële overwegingen wilden we daar eerst niet naartoe gaan. Maar uiteindelijk zijn we juist op de tribune gaan zitten om te kunnen laten zien wat er achter de schermen gebeurt.

Allereerst mochten de toeristen met een gemuilkorfde babyalligator op de foto (leuk voor op de schouw toch?) en daarna begon de show. In totaal telde Rianne volgens mij wel 14 alligators in de met glas afgeschermde bak. En per show is één van hen dus ‘de lul’ om trucjes mee te doen. We vonden het afschuwelijk. Kortom: zoek een ander park als je naar de Everglades gaat, want hierbij komt het natuurgebied echt niet tot zijn recht… En dan stelt het ook nog eens ‘The Best Day Ever’ te bezorgen, haha. Daar konden we dan gelukkig wel weer om lachen!

Eenmaal terug in Miami troostten we onszelf met een heerlijk diner bij Dolce Italian aan de Collins Avenue. Om vervolgens op tijd naar bed te gaan.

Dag 5

Disney World Orlando

Onze vijfde dag kwam wel aardig in de buurt van ‘the best day ever’, omdat we een bezoekje brachten aan Disney World in Orlando. Dat stond hoog op onze bucketlist en het leek ons prima met een citytrip in Miami te combineren. In eerste instantie wilden we dat met een bustrip doen, waarbij je vroeg zou vertrekken en dan rond middernacht terug zou zijn. Maar gelukkig wees iemand ons erop dat we de geweldige eindshow in het park dan zouden missen. Dus gingen we alleen met de bus heen naar Orlando om daar vervolgens een nachtje te blijven slapen.

We boekten een overnachting bij een zo goedkoop mogelijk hotel dat dicht bij de parken lag en kwamen daar rond 11 uur ‘s ochtends aan. Nadat we onze koffers hadden gedumpt, pakten we zo snel mogelijk de shuttlebus naar Disney Magic Kingdom, één van de vier parken binnen Walt Disney World Orlando Florida. En men, wat hebben we het daar leuk gehad! Achtbanen, straatmusicals en vuurwerkshows. Disney bezorgt het allemaal. We voelden ons echt weer even een dagje kind.

Om heel Disney World te ontdekken heb je wel meerdere dagen nodig, dus wij hebben het voor die ene dag alleen bij Disney Magic Kingdom gehouden. En daar kun je echt alles uithalen als je de app My Disney Experience op je telefoon hebt, zodat je bij in ieder geval drie attracties al gratis een plekje in de snelle rij kunt reserveren. Daarmee kun je wachttijden van wel anderhalf uur makkelijk omzeilen. En de app is sowieso handig om te zien waar de parades zijn en om bijvoorbeeld je eten online te bestellen, zodat je het alleen nog even hoeft op te halen. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

Het absolute hoogtepunt van de dag vonden we de parade en de eindshow. Tijdens de straatmusical hadden we echt even het gevoel dat we in High School Musical zaten en begonnen we als twee blije eieren mee te zingen en te dansen. Bij de licht- en vuurwerkshow rond sluitingstijd, bleven we met grote ogen een kwartier lang verwonderd kijken. Ge-wel-dig om te zien wat ze allemaal uit de kast trekken. Alle Disneyfilms en bijbehorende liedjes kwamen voorbij in de projectie op het kasteel van Doornroosje en dat spektakel werden ondersteund door het mooiste siervuurwerk in de lucht!

Dag 6

Terug naar Curaçao

Helaas konden wij geen ander park meer bezoeken, omdat onze tijd in Florida er alweer op zat. We moesten de volgende dag terugreizen naar Miami om van daaruit het vliegtuig naar Curaçao te nemen. Goed voorbereid als we zijn hadden we een ticket geboekt om ‘s ochtends met de Greyhound bus mee te rijden. Iets minder goed voorbereid was onze Uberdriver, die ons dik een kwartier te laat kwam ophalen en vervolgens linea recta een file in reed, waardoor we onze bus op letterlijk twee minuten mistten.

Tot overmaat van ramp waren ze bij Greyhound niet echt bereid om ons te helpen met het vinden van een oplossing. Maar gelukkig vonden we zelf online nog een andere bus die precies op tijd bij Miami Airport zou aankomen. Een beetje weggegooid geld aan een dubbele Uber en een bus die we niet hebben gebruikt, maar we konden in ieder geval lekker naar huis. Met een rugzak vol prachtige ervaringen!

Lees ook de andere Florida-reisblog: Miami Beach, Wynwood & The Keys

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *