Backpacken? Dit zijn mijn essentials! (+ WINACTIE)

Wanneer je gaat backpacken mag je je kleren, tandenborstel en schoon ondergoed natuurlijk niet vergeten. Maar er zijn nog veel meer dingen die je reis fijner en comfortabeler maken. Om je een eindje op weg te helpen, deel ik hierbij mijn essentials voor een geslaagd backpackavontuur. En extra leuk: ik mag een heel toffe gadget weggeven. Dus lees gauw verder!

Comfortabele backpack

Eerst en vooral is het natuurlijk belangrijk dat je een goede backpack hebt. Mijn advies? Ga naar een fysieke outdoorwinkel om je een tas te laten aanmeten die past bij jouw lichaam. Mijn backpack heeft bijvoorbeeld een verstelbaar rugsysteem, waardoor ik hem kan aanpassen aan mijn lengte en hij heel comfortabel zit. Ik heb een tas van 50 liter, wat voor een vrouw echt ruim genoeg is. Daarnaast vind ik het heel erg fijn dat ik de backpack op twee plaatsen kan openen: er zit een rits bovenin, maar ook over de gehele lengte. Zo hoef ik nooit te graaien naar mijn spullen!

Flightbag

Nog zo’n aankoop waar ik heel erg blij mee ben, is de flightbag die ik heb. Dat is een lichtgewicht hoes die ik óver mijn tas doe om ervoor te zorgen dat alles netjes is afgesloten. Er hangen namelijk nogal wat losse slierten en hengsels aan een backpack. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het overigens verplicht om zo’n flightbag te gebruiken. Maar ook voor jezelf is het handig, omdat je er nog wat losse spullen in kunt gooien voor je in het vliegtuig stapt. Zoals een klamme handdoek, of een paar schoenen dat door de aankoop van souvenirs niet meer in je tas past.

Medicijnen en verzorgingsspullen

Van reispillen tot aan paracetamol en van zonnebrandcrème tot aan tampons. Zorg dat je deze spullen allemaal meeneemt vanuit Nederland. Basismedicijnen wil je nou eenmaal bij de hand hebben, wanneer je ze nodig hebt. En verzorgingsspullen zijn in het buitenland soms echt belachelijk duur. Ik lieg niet als ik zeg dat ik in Zuidoost-Azië ooit zes euro heb moet betalen voor tien tamponnetjes. Daar kon ik letterlijk drie avonden van eten (niet van de tampons, maar van dat geld). Het alternatief was dik maandverband, maar dat leek me niet zo handig aangezien ik nog wou zwemmen!

Lokale simkaart

In Europa zijn we gewend om overal binnen onze bundel te kunnen bellen en internetten. Maar wanneer je naar een ander continent gaat en je roaming laat aanstaan, loopt de rekening algauw hoog op. Ik koop daarom altijd een lokale simkaart met een prepaidtegoed, zodat ik in ieder geval internet heb. Niet omdat ik het zo belangrijk vind om continu op mijn telefoon te zitten. Maar omdat het vaak van pas komt als ik de weg ergens niet weet, een taxi nodig heb, of op zoek ben naar een leuke hotspot. En het is natuurlijk sowieso een fijn idee om bereikbaar te zijn in geval van nood.

Powerbank

In diezelfde categorie mag je ook een powerbank echt niet vergeten mee te nemen. Soms zit je een paar dagen in de jungle, beland je per ongeluk in een hostel zonder stroom, of zit je twintig uur in een bus zonder oplaadmogelijkheden. Dan is het wel zo handig dat je iets achter de hand hebt. Met een powerbank heb je nooit meer een stopcontact nodig. Als je zorgt dat de ‘accu’ is opgeladen, kun je altijd en overal je apparaten aan de lader leggen. Handig als je foto’s wilt blijven maken, muziek wilt luisteren of bijvoorbeeld wilt navigeren tijdens een trektocht.

Fotocamera

Genoeg praktische zaken, mensen. Tijd om lol te maken! Wanneer je gaat backpacken mag een goede fotocamera écht niet in je tas ontbreken. Tijdens je reis zie je de mooiste dingen. Exotische dieren, tempels en de prachtigste uitzichten. Als je in hoog tempo door een land heen reist, besef je soms niet hoe fantastisch dat allemaal is. Schiet er daarom lustig op los en maak na thuiskomst een fotoalbum van alle mooie plaatjes die je hebt verzameld. Zodat je de reis kunt herbeleven wanneer je wilt! En geloof mij: een compact camera maakt écht nog steeds mooiere foto’s dan je mobiel.

Drybag

Tot slot nog een nieuwkomer in mijn lijst met essentials: een drybag. De eerste keer dat ik zo’n waterdichte tas tegenkwam, was in het regenwoud in Thailand. De regen kwam met bakken uit de lucht en het water stond op sommige plekken letterlijk tot aan onze navel. In een drybag hield de gids onze apparatuur veilig en droog. Later kwam ik zulke drybags nog wel eens op boten, waar het water regelmatig over de reling spettert, of tijdens snorkeltrips waar het gegarandeerd een natte boel is. En nu heb ik er zelf eentje van Veryus gekregen, zodat ik mijn spullen zelf altijd veilig kan bewaren. Su-per chill!

Win een drybag!

Hoe leuk is het dan ook dat ik één van deze drybags mag weggeven? Om hiervoor in aanmerking te komen moet je drie dingen doen:
1. @theowlofveryus volgen op Instagram
2. @eloditnl volgen op Instagram
3. In een reactie op onderstaande post laten weten op welke bestemming jij deze drybag wilt gebruiken!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Journalist en tekstschrijver (@eloditnl) op

Meer inpaktips nodig? Bekijk dan ook eens de inpaklijst die ik eerder al eens samenstelde!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *