Waarom ik uitkijk naar 2017

December is de maand waarin veel mensen terugblikken op het afgelopen jaar. Maar waarom zou je dat doen, als vooruitkijken misschien nóg leuker is? In deze blogpost vertel ik jullie waarom ik heel veel zin heb in 2017! 

picmonkey-collage-best-nine-comrpi
Oké, toch heel even terugkijken op 2016 dan. Dit waren de ‘best nine’ van het afgelopen jaar op mijn privé instagram account.

Uitwisseling met het Algemeen Dagblad
Het jaar begint voor mij meteen al heel erg tof. Ten minste, dat hoop ik. Ik mag vanaf januari namelijk zes weken meedraaien op de redactie van het Algemeen Dagblad. Dat betekent dat ik Vlissingen even verlaat om in Rotterdam te gaan werken. Daar mag ik aan het werk voor de krant, de website en het magazine. Spannend, maar ik heb er vooral heel erg veel zin in!

De PZC is een zogenoemde AD Regio. We horen allemaal bij De Persgroep (net als de Volkskrant, Qmusic en bijvoorbeeld het Belgische VTM) en daarom zijn dit soort uitwisselingen mogelijk. En je snapt natuurlijk ook wel dat de hoofdredacteur me geen twee keer hoefde te vragen of ik eens een kijkje wil nemen op andere redacties!

Alleen op reis door Australië
Een paar weken na het avontuur in Rotterdam, pak ik mijn backpack en stap ik in het vliegtuig naar Sydney. Whaaa! Het was een klein beetje en bevlieging dat ik zo snel m’n tickets had geboekt, maar ze waren zo goedkoop (lees: 650 euro retour) dat ik niet langer wilde wachten. Laurien, een vriendinnetje van me, vertrok in februari 2016 voor een half jaar naar Sydney, maar besloot nog wat langer te blijven. Toen ze dat vertelde, dacht ik meteen al: dan kom ik je opzoeken.

Ik ben in totaal drie werken daar. Omdat Laurien gewoon moet werken, ben ik alleen de eerste en laatste dagen samen met haar. En aangezien ik niet alleen Sydney wil zien, trek ik er in de tussentijd op uit langs de Oostkust. Snorkelen bij The Great Barrier Reef, andere backpackers ontmoeten in Cairns, rondtoeren op Magnetic Island… Dat klinkt toch heerlijk? Ik zal wel keuzes moeten maken, omdat ik niet heel lang de tijd heb en de Oostkust behoorlijk groot is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goedkomt. (Do’s, dont’s en tips voor een logische route zijn welkom trouwens!)

Een nieuwe uitdaging op het gebied van werk
En dan misschien nog wel het allerspannendste van volgend jaar: nieuw werk! Nee, ik ben het nog lang niet beu bij de PZC, maar mijn huidige contract loopt eind augustus af. De functie (werkervaringsplek) die ik nu heb is voor maximaal twee jaar en dan moet een andere jonge journalist het van me overnemen. Ik mag ondertussen intern wel al solliciteren op andere functies, maar ik heb nog niets gezien waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen.

Ik wacht nog even de kansen af die ik de komende periode krijg en dan zie ik vanzelf wel wat er op mijn pad komt. Aan de ene kant kan ik hier heel zenuwachtig van worden: want wat als ik voor augustus nog niet weet wat ik kan en wil gaan doen? Maar aan de andere kant: ik heb nog acht maanden de tijd en daar kan nog heel veel in gebeuren. We shall see!

Wat voor leuke plannen hebben jullie voor 2017? 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *