Portfolio

Artikelen die ik schreef voor de PZC (Provinciale Zeeuwse Courant). Van een interview met een getuige van de aanslag in Nice, tot de feestelijke finish op de Nijmeegse Vierdaagse.

Interview met Zeeuwse getuige van aanslag Nice
De ochtend na de aanslag in Nice hoorde ik dat er een meisje uit Hulst óp de boulevard had gestaan, terwijl daar tientallen mensen werden overreden door een vrachtwagen. Ik twijfelde geen moment en stuurde haar een berichtje via Facebook. Of ze het zag zitten om me te vertellen wat ze had meegemaakt voor een artikel in de krant. Dat wilde ze wel. In eerste instantie schreef ik het verhaal voor onze website, maar uiteindelijk werd het zelfs de voorpagina.

Lezen? Inzoomen kan via deze link.

eva-in-nice
© Persgroep

Verslag van finish Nijmeegse Vierdaagse
Ik werd naar Nijmegen gestuurd om een reportage te schrijven over het slotstuk van de Vierdaagse. De eerste wandelaars kwamen pas rond twee, drie uur binnen en de persruimte sloot al om zes uur. Het was dus opschieten
geblazen. Gelukkig hadden een heleboel Zeeuwen zich herkenbaar gemaakt met vlaggen, shirts en petjes. Het
was één groot feest en mensen vonden het hartstikke leuk dat ik het laatste stukje met ze meeliep. Ze stonden me
graag te woord en aan sfeerelementen geen gebrek, dus het verslag rolde zo mijn toetsenbord uit. Ondanks de
tijdsdruk interviewde ik ook nog vier Zeeuwen die we dagelijks hadden gevolgd in een rubriek.

Lezen? Inzoomen kan via deze link.

portfolio-1-nijmeegse-vierdaagse
© Persgroep

Interview met de dappere Lydia
De makers van documentaire ‘De Wand’ stuurden ons een mail met de vraag of wij in de PZC aandacht wilden besteden aan de première. Het verhaal draaide namelijk om een meisje uit Zeeland. In de première zelf was ik niet zo zeer geïnteresseerd, maar dat was wel een mooie aanleiding om Lydia eens te vragen naar haar verhaal. Ze was nog maar zestien jaar oud en had al twee beenmergtransplantaties achter de rug. Bij die tweede ingreep is ze gefilmd, terwijl ze in de isolatiekamer vocht voor haar leven. Ik interviewde Lydia en haar vader over deze periode.

Lezen? Inzoomen kan via deze link.

Portfolio Lydia Vale 3.jpg
De Zeeuwse voorpagina en het interview. © Persgroep