PLOG XXL: Thuiskomen op dushi Curaçao

In de vorige plog nam ik jullie nog mee naar Aruba. Nu is het de beurt aan het eiland waar ik stiekem een beetje verliefd op ben: Curaçao. Weet waar je aan begint, want na het bekijken van al deze tropische kiekjes zou het zomaar kunnen dat je opeens een enkeltje naar het mooiste stukje Nederlands Koninkrijk wilt boeken! 

– Bijna alle foto’s zijn over de volledige breedte geplaatst, dus dat scrollt het fijnst op je telefoon of tablet –

Pietermaai

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

We verbleven in een hotel tegenover het studentenhuis waar ik heb gewoond tijdens mijn stage op het eiland, vier jaar geleden. Het voelde echt als thuiskomen. Heerlijk om weer rond te lopen in mijn oude vertrouwde buurtje Pietermaai!

Handelskade

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Als we de straat uitliepen, kwamen we terecht bij de Handelskade. Een bezoekje aan deze fotogenieke rij panden kan natuurlijk niet uitblijven wanneer je naar Curaçao gaat. En ook de Pontjesbrug verveelt nooit. Verder is er in Punda (het centrum van Willemstad) niet bijster veel te beleven; je kunt er eten, drinken en winkelen, maar hoeft er zeker geen hele dag voor in te ruimen.

Local food in Plasa Bieu

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat je er overdag wel echt eens moet doen, is eten bij Plasa Bieu – een oude markthal waar veel Curaçaoënaars tussen de middag komen lunchen. Hier worden op en top lokale gerechten geserveerd. Op de foto zie je ‘sopi di karni’, rundvleessoep. Ik moest even wennen aan de grote brokken vlees, groente en aardappel in de soep. Maar het is echt superrrrrr lekker. Net als mijn andere favorieten: pastechi’s en stoba’s (pasteitjes en stoofgerechten).

Baaien

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Moet ik jullie na deze foto’s nog uitleggen waarom ik zo van Curaçao hou? Van boven naar beneden: de Grote Knip, Cas Abao en Playa Lagun. Op al deze stranden kun je bedjes huren en zijn tentjes waar je eten kunt halen, maar het is er niet te commercieel en niet te druk. Oh, en het zijn allemaal – maar vooral Playa Lagun – prima plekken om te snorkelen.

Jaanchi’s 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Playa Lagun kun je mooi combineren met een bezoek aan Jaanchi’s, een restaurant in Westpunt dat bekend staat om het bereiden van leguaan. Een smaakvolle delicatesse zou ik het niet perse willen noemen, maar je moet het gewoon eens geprobeerd hebben. #bucketlistdingetje

Mambo Boulevard
SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Mambo Boulevard is een toeristisch strand vlakbij Willemstad. Als het aan mij ligt zelfs iets té toeristisch. Maar tussen alle baaitjes door kan het soms wel lekker zijn om hier even te liggen op stevige bedjes, toegang te hebben tot nette wc’s en keuze te hebben tussen verschillende eetgelegenheden. (Die laatste zijn trouwens ook erg leuk om ‘s avonds heen te gaan!)

St Tropez

Als je het even hebt gehad met de zandkorrels tussen je tenen, ga dan zeker een middag naar St Tropez. Daar kun je ultiem relaxen. Een lekker deephouse muziekje op de achtergrond, heerlijk eten (zowel lunch, diner als hapjes) en goeie cocktails. En terwijl je aan het zwembad ligt, kijk je uit op de zee. Typisch gevalletje: life is good.

Wakeboarden op het Spaanse water

c-wakeboarden-2

Een keer zin om wat actievers te doen dan met je luie reet op het strand liggen? Ga dan wakeboarden op het Spaanse water. Zo gaaf om te doen! Ik had nooit verwacht dat het me zou lukken om te staan op een wakeboard, maar het ging eigenlijk hartstikke goed.

Hatogrotten

Iets wat ik tijdens mijn stage op Curaçao nooit had bezocht waren de Hatogrotten. Leuk om eens gezien te hebben en iets wat je makkelijk tussendoor kunt doen. Ik geloof dat we er een uurtje aan kwijt waren. In één kamer hebben ze een heleboel verschillende vormen en figuren ‘ontdekt’ in de stenen, van een mariabeeldje tot een paard.

Antilliaans Dagblad

c Antilliaans Dagblad 2.jpg

Vier jaar geleden heb ik stage gelopen bij het Antilliaans Dagblad in Willemstad. De redactie is daarna verhuisd naar een nieuw kantoor en ik had op Facebook wel al een foto voorbij zien komen van het kleurrijke pand, maar dat wou ik natuurlijk ook nog wel even met eigen ogen bekijken. Zeg nou zelf, hier wil je toch elke dag wel werken? Wauwie!

Happy hour bij Zanzibar

c-zanzi

Iedere zaterdagmiddag is het happy hour bij Zanzibar, een strandtent bij Jan Thiel. Rondom de bar staat het dan vol met toeristen, stagiairs en locals. En er is meestal een bandje dat zorgt voor live muziek. Heel erg gezellig! En ik kan je vertellen: een Amstel Bright smaakt nóg beter met het zicht op een prachtige zonsondergang.

Klein Curaçao

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

c-klein-curacao-2

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En last but not least: een dagtrip naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Een must-do! Het is een uurtje varen vanaf Curaçao en het is er lekker rustig. Je hebt er héle grote kans om zeeschildpadden te zien als je gaat snorkelen. Tot nu toe is dat me alle keren gelukt. Zeker een aanrader dus!

Disclaimer: de foto’s waarop ik enigszins bruin lijk, zijn te danken aan een gunstige combinatie van temperatuur en verzadiging in de foto, oftwel bewerkingskills. Oh, en als jullie me nergens enigszins bruin vinden, dan heb ik niks gezegd.

You may also like

16 reacties

  1. Hoi Elodie! Ik heb echt genoten van jouw foto’s. Voor heel even was ik op Curaçao. Ik ben een heel klein beetje jaloers. Alleen een piepklein beetje 😉😃. Bedankt voot het delen van jouw mooie ervaring. Fijne dag verder!

    1. Ah, dankjewel! Moet je zeker een keer doen, het is echt heerlijk op de Antillen! Ik hou persoonlijk wel meer van Curaçao, maar misschien ben ik niet helemaal objectief omdat ik daar stage heb gelopen, haha.

    1. Ah, dankjewel! Moet je zeker een keer doen, het is echt heerlijk op de Antillen! Ik hou persoonlijk wel meer van Curaçao, maar misschien ben ik niet helemaal objectief omdat ik daar stage heb gelopen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *