Overnachten in een tiny house aan de Zeeuwse kust (met leuke tips!)

Een tijdje terug overnachtten mijn vriend en ik in een tiny house aan de Zeeuwse kust. Drie kwartier rijden van waar wij wonen en toch hadden we helemaal het vakantiegevoel. We aten aan het strand, bezochten een uitzichtpunt bij zonsondergang en ontbeten in het pittoreske dorpje Groede. In dit fotodagboek neem ik jullie mee en geef ik meteen een aantal leuke tips voor als je zelf die kant op gaat. Let’s go!

17.00 – Aankomst in het huisje

Na een regenachtige middag komen we aan bij de tiny house in Groede. We laden onze spullen uit de auto en verkennen de accommodatie. Die is van alle gemakken voorzien. Van een palletkachel tot een airco en van een koelkast tot een oven. Het is echt veel luxer dan ik had verwacht en helemaal niet zo ‘tiny’.


Op het salontafeltje ligt een reisgidsje van Hello Zeeland. We bladeren er doorheen op zoek naar wat leuke tips in de regio West-Zeeuws-Vlaanderen, waar we de komende dagen doorbrengen. Wat een super leuk idee om je gasten zo te inspireren erop uit te gaan!

18.30 – Dineren aan zee


Voor een diner aan zee gaan we naar Strandpaviljoen Loods Tien in Breskens. Op zo’n vijf minuten rijden vanaf de tiny house. Precies als we daar aankomen stopt het met regenen. Na een tijdje trekken zelfs de wolken weg en laat de zon zich zien. Wat een timing!


Omdat het nog een beetje fris is, eten we binnen. We gaan allebei voor een heerlijke platvis met frietjes. En terwijl ik de eerste happen neem, betrap ik mezelf er al op dat ik het vakantiegevoel helemaal te pakken heb. Dit is gewoon Zeeland op een bordje!

19.45 – Strandwandeling maken

We hebben direct na het eten nog geen ruimte voor een toetje en besluiten in plaats daarvan een strandwandeling te maken. Langs de branding, de paalhoofden en niet te vergeten de bijna iconische zwart-wit gestreepte vuurtoren van Breskens.

21.15 – Zonsondergang bewonderen

Na nog een koffietje in de avondzon bij het strandpaviljoen keren we huiswaarts. Vlak voor we bij onze tiny house aankomen, stoppen we even bij een uitzichtpunt over de Baarzandse Kreek. Om te genieten van een prachtig rode zonsondergang boven dit mooie stukje natuur.

23.00 – Naar bedAls we later op de avond willen slapen, moeten we eerst de ladder in de tiny house beklimmen. Het bed is namelijk bovenop de badkamer gebouwd, onder de nok van het dak. Dat is nog eens optimaal gebruikmaken van de ruimte, zeg. Gelukkig hebben we onze borrel bescheiden gehouden en komen we heelhuids aan. Welterusten!

08.30 – Opstaan en klaarmaken

We slapen goed en staan ‘s ochtends dan ook al op tijd op. We drinken nog een kop thee in het huisje, terwijl we ons klaarmaken voor vertrek. Jammer genoeg blijven we maar één nachtje in de tiny house. Maar we hebben nog wel een aantal dagen aan de kust tegoed op een nabijgelegen camping. Dus hup, spullen pakken en gaan.

9.45 – Op naar Groede

Uitgecheckt en wel rijden we meteen door naar het centrum van Groede om een ontbijtje te scoren. Gek genoeg ben ik nog nooit ín het dorp geweest, maar het ziet er echt super schattig uit allemaal. Dit is geloof ik wat ze noemen ‘pittoresk’.

10.00 – Ontbijten op de markt

Op aanraden van een aantal trouwe Instagramvolgers belanden we bij De Fonteyn. Een hele leuke koffiebar met ontbijt, taartjes en lunch op de markt. Ze hebben een terrasje pal naast de fontein van Groede – dat verklaart te naam – en het is bijna alsof we ons in Zuid-Frankrijk begeven.


We nemen allebei het ontbijtmenu met een croissantje, vers brood met kaas, een hardgekookt eitje, yoghurt met granola én een latte macchiatto. Als dat geen goed begin van de dag is weet ik het ook niet meer…

Wil je ook verblijven in zo’n heerlijke tiny house in Zeeland? Voer bij je boeking de kortingscode elodie10 in als opmerking en ontvang 10% korting op de huurprijs!

Geschreven in samenwerking met Hello Zeeland.

You may also like

5 reacties

  1. Leuke tip, zo’n tiny house in Zeeland. Deze zomer kun je Zeeland beter mijden, maar ik verheug me al op het mosselseizoen en hoop dat het dan wat rustiger is. Voor een mooie vakantie hoef je echt het land niet uit.

    1. Fijn, hè? Ik ben ook dol op mosselen! Hopelijk hebben we de kust volgend jaar weer wat meer voor onszelf. Maar gelukkig is ‘ie groot genoeg!

  2. Wij hebben een huisje bij Breskens, dus dit leuke blog was een feest van herkenning. Het najaar is mijn favoriete seizoen, omdat de lichtval dan zo schitterend is. Bij dat strandpaviljoen zijn we kind aan huis. Ik hoef niet naar het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *