Sporten op Curaçao | 3 x bewegen in de buitenlucht

Met al die happy hours en etentjes op Curaçao is het niet gek dat je behoefte krijgt aan wat beweging. Maar val je steil achterover van de prijzen van sportscholen, vind je het buiten gauw te heet, voelt het onveilig om alleen te sporten en weet je niet wat je andere opties zijn? Been there! Gelukkig heb ik daar ondertussen een paar hele mooie oplossingen voor gevonden. En die deel ik in deze blog graag met jou!

Bootcamp Curacao, buiten sporten

Bootcampen
Met stipt op nummer één staat wat mij betreft trainen met Bootcamp Curacao. Dat is een outdoor sportschool die gerund wordt door leden van het Korps Mariniers en die dus als de beste weten hoe je fit moet blijven. Maar geen zorgen, ze houden er ook absoluut rekening mee dat we niet allemaal zijn gemaakt om het land te verdedigen, haha! De instructeurs proberen je wel te motiveren om steeds een stapje verder te gaan, maar kijken daarbij altijd naar jouw niveau van fitheid.

De trainingen zijn heel erg divers, maar hoewel het iedere keer anders is, ligt in elke bootcamp de focus op een combinatie van kracht en cardio. De ene keer wordt er wat meer gerend, de andere keer doe je wat meer met gewichten. De ene keer keer train je individueel en de andere keer in groepsverband of duo’s. Bootcamp Curacao houdt drie keer per week een training – momenteel elke maandag, dinsdag en donderdag – op wisselende locaties, zodat er altijd wel een bootcamp bij jou in de buurt is. Wanneer en waar wordt elke week via de website en sociale media, zoals bijvoorbeeld Facebook, bekendgemaakt.

Rond 19.00 uur, als de zon nét onder is, start de training en dat zorgt ervoor dat het qua temperatuur heel goed te doen is. En omdat je met een groep bent van gemiddeld zo’n 20 man heb je absoluut geen reden om je onveilig te voelen in het donker. Dit maakt het sporten zelfs heel gezellig en een goede manier om andere mensen te leren kennen op het eiland. De prijzen vind ik ook heel erg schappelijk. Ik neem zelf altijd een 10-rittenkaart, waarmee je voor 85 gulden tien keer kunt trainen. Dat is omgerekend ongeveer 4 euro per les. Je kunt ook een abonnement nemen of per losse les betalen. Op de website kun je alle tarieven terugvinden.

Bootcamp Curacao sport

Hardlopen
Ik probeer minstens een keer per week met de bootcamp mee te doen, maar door mijn onregelmatige werktijden lukt dat lang niet altijd. Daarom ben ik op zoek gegaan naar nog meer alternatieven om te bewegen. Zo ben ik vorig jaar ook begonnen met hardlopen op het eiland. Dat heb ik eerst lang uitgesteld, omdat ik niet wist waar je dit relatief veilig kon doen en wat gunstige tijden waren om te gaan sporten – vanwege de hitte – maar inmiddels ben ik daar wel uit!

Als ik ga hardlopen ga ik eigenlijk altijd naar Koredo, bij de oude Waterfabriek van Aqualectra. Ik parkeer mijn auto dan op de kruising van de Weg naar Welgelegen en de John F. Kennedy Boulevard en maak het rondje via WTC en de Helmin Mango Wiels Boulevard. Dat is ongeveer 4,6 kilometer. Ik ren de laatste 400 meter dan altijd nog even voorbij mijn auto, en die loop ik rustig weer terug, zodat ik mijn hartslag meteen wat kan laten zakken. Vind je die afstand nog te kort? Dan kun je het rondje groter maken door via de Piscaderaweg te lopen (ongeveer 7 kilometer) of door het twee keer af te leggen (9,2 kilometer).

Andere plekken waar ik goede verhalen over hoor om te rennen, zijn bijvoorbeeld Jan Thiel en de zoutpannen. Dit zijn allemaal locaties waar ‘s ochtends vroeg en aan het begin van de avond veel mensen zijn om aan de nodige beweging te komen en dat zorgt voor een fijne sociale controle. Ik probeer altijd tussen 18.00 en 18.30 uur aan mijn rondje te beginnen, zodat ik tussen 18.30 en 19.00 uur – voor de zon echt onder gaat en het donker wordt – weer weg kan.

Zwemmen
Nog een goede optie om buiten te sporten, is door te gaan zwemmen. Hoe fijn is het dat je dit op Curaçao elke dag van de week kunt doen en zelfs op het heetst van de dag? Geen smoesjes dus! Ik ga zelf regelmatig naar Mambo Beach Boulevard om wat baantjes te trekken. Mij is verteld dat de afstand van Lions Dive (waar het strand begint), tot aan Cabana Beach (waar het eindigt) ongeveer 700 kilometer is. Dus ik ben altijd al meer dan tevreden als ik drie keer op en neer ga en zo’n 2 kilometer heb afgelegd.

Ik ben absoluut geen goede zwemmer, maar ik vind het toch altijd heel erg rustgevend en heb zo algauw een uur beweging te pakken, waarbij ik zowat al mijn spieren aan het werk heb gezet. En ik vind het ook nog eens een heerlijke activiteit om je te realiseren dat je op een f*cking tropisch eiland woont. Hoe tof is dat? 😉

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *