Op een onbewoond eiland: een dagje Klein Curaçao

Hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Dat is waar Curaçao om bekendstaat, en het mooiste voorbeeld hiervan vind je op zo’n 25 kilometer van het zuidoostelijke puntje. Als je aankomt bij het onbewoonde eiland Klein Curaçao is het net of je een zwembad in vaart. Zó ongelofelijk blauw!


Persoonlijke ervaring
Ik ben er inmiddels al vijf keer geweest en altijd ben ik met Mermaid Boattrips gegaan. Het voordeel aan deze charter vind ik dat ze een eigen beachhouse hebben dat van alle gemakken is voorzien; drinkwater, toiletten en schaduwplekjes. Bovendien is het supergoed verzorgd met een ontbijt bij aankomst en een barbecue als lunch.

Behalve op een strandbedje ploffen en al het eten naar binnen werken, kun je gelukkig nog veel meer doen op Klein. Zo is het een super plek om te snorkelen door de grote populatie zeeschildpadden die er leeft. Als je hier even een half uurtje het water in duikt, heb je eigenlijk bijna garantie dat je een van deze prachtige dieren spot.

Je kunt ook een rondje over het eiland lopen. Er staat bijvoorbeeld een vuurtoren die al jaren niet meer wordt gebruikt en in vervallen staat verkeert. De foto’s die je kunt maken wanneer je het pad daarheen volgt, zijn ansichtkaartmateriaal; echt een plaatje! En omdat de toren pas is gerenoveerd, kun je hem ook nog ‘beklimmen’ voor een mooi uitzicht over het eiland.

Iets verderop ligt een scheepswrak dat er tientallen jaren geleden is aangespoeld. Doordat het zoute water op het ijzer heeft ingewerkt, vertoont het wrak nu zo ongeveer een hele kleurenwaaier aan roestige tinten. Ook dat is super mooi om te zien en voor een beetje hobbyfotograaf heerlijk om op los te gaan met je camera.

Kosten en praktische informatie
Naast Mermaid Boattrips gaan bijvoorbeeld ook Miss Ann Boat Trips en Bluefinn Charters naar het bounty eiland. Ik geloof dat de prijzen vergelijkbaar zijn en qua kwaliteit kan ik er weinig over zeggen, omdat ik dus geen vergelijkingsmateriaal heb. Voor vrijwel alle tours geldt dat het een dagtrip is, waarbij je vroeg in de ochtend vertrekt en aan het einde van de middag weer huiswaarts gaat, zodat je voor zonsondergang terug op Curaçao bent.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *