Ontdek de ruige noordkust van Curaçao bij Shete Boka | CURACAO TIPS

Aan de zuidkust van Curaçao vind je zandstranden waar je veilig kunt zwemmen in de zee. Maar aan de noordkust van het eiland laat de oceaan een heel andere kant van zichzelf zien. Met grof geweld slaan de golven daar tegen de rotsachtige kustlijn. Dat zorgt voor een spectaculair gezicht. Bewonder de kracht van de natuur Nationaal Park Shete Boka!

Boka Pistol

Shete Boka te voet of met de auto

Shete Boka bevindt zich op Bandábou, Westpunt. Praktisch tegenover het Christoffelpark, waar je de befaamde Christoffelberg kunt beklimmen. Het is dus een eindje rijden (vanuit Willemstad ongeveer drie kwartier), maar als je op tijd gaat en het combineert met een bezoek aan een van de prachtige baaien is het prima te doen.

Je hebt bij dit park de keuze om de hele route te voet af te leggen, of het lekker met de auto te doen tot de speciaal gecreëerde stops, van waar je steeds nog maar een klein stukje moet lopen. Ik zou zelf sowieso voor dat laatste gaan; vanwege de hitte en omdat er amper schaduw is in Shete Boka. Bovendien gaat dit een stuk sneller en des te eerder kun je weer neerploffen op je strandhanddoekje.

Grotten, rotsen en de kracht van de zee

Wat kun je in Shete Boka zien? Zoals ik al zei draait het in dit park vooral om het natuurgeweld dat de zee kan veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld Boka Tabla bezoeken; een grot waar je vanaf het land (op eigen risico) in kunt en waar de zee langs de achterkant naar binnen stormt. Maar ook Boka Wandomi; een natuurlijke brug die is ontstaan door de kracht waarmee de golven op de rotsen knallen. En mijn favoriet, Boka Pistol; waar het water door een soort ‘sleutelgat’ in de kustlijn met volle vaart wordt afgevuurd. Dat ziet er echt heel gaaf uit! Zo zijn er nog een aantal stops bij baaien en inhammen waar je een kijkje kunt gaan nemen.

Boka Wandomi

Kosten en duur

Een bezoek aan Shete Boka is helemaal niet zo duur. Voor toeristen kost de entree 15 gulden en voor locals (op vertoon van een sedula) en stagiairs (op vertoon van je stagecontract) maar 3 gulden. Je krijgt er meteen een plattegrondje bij, zodat je weet waar je allemaal heen kunt lopen of rijden. Het pad naar Boka Pistol is pas nog in ere hersteld, dus je kunt weer veilig naar de voornaamste highlight rijden. Wie toe is aan wat beweging, kan te voet vanaf Boka Kalki, wat hoogstens tien minuutjes lopen is. Een bezoek aan Shete Boka hoeft niet meer dan 1,5 uur de tijd te kosten.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *