Of ik Curaçao wel eens mis?

Het is deze week precies twee maanden geleden dat ik mijn hele hebben en houden in twee koffers propte en ‘remigreerde’ naar Nederland. Twee hele maanden geleden dat ik mijn geliefde eilandje achter me liet. Geregeld krijg ik de vraag of ik Curaçao wel eens mis. In deze blog geef ik je daarop het antwoord.

Het antwoord op je vraag is: já

JA! Natúúrlijk mis ik Curaçao! Ik houd van dat eiland! En als jullie me al langer volgen, hebben jullie dat in de tijd dat ik er woonde ook kunnen terugzien in mijn weekoverzichten. Ik genoot met volle teugen van het eilandleven. Van de stranden, de leuke feestjes, de etentjes, het sociale leven en zelfs van mijn werk. En ik wist van tevoren eigenlijk al dat ik dat allemaal zou gaan missen. Dat maakte het nemen van het besluit om weg te gaan ook zo moeilijk.

Nieuwe uitdagingen

Maar ik wist ook dat er mooie dingen voor in de plaats konden komen. En dat is waar ik me de afgelopen weken vooral op heb gefocust. Door terug naar Nederland te gaan, kan ik weer werken aan een nieuwe uitdaging. Mijn eigen bedrijf ‘Elo dit’. Waarmee ik mezelf door bedrijven, kranten en magazines laat inhuren als journalist, tekstschrijver en expert op het gebied van de Nederlandse taal. En daar haal ik tot nu toe heel erg veel plezier uit.

De wereld ontdekken

Bovendien heeft dát – en mijn terugkeer naar Nederland in zijn algemeenheid – me de vrijheid gegeven om de wereld verder te ontdekken. En dat is precies wat ik nu aan het doen ben. Want ik zit as we speak in Indonesië om daar 1,5 maand te vertoeven in de zon. Omdat ik nu geen woonruimte meer hoef te betalen, kan werken op afstand en verdien in euro’s, houd ik meer geld over om vliegtickets te kopen en de wereld rond te trekken.

Met de billen bloot

Het moge duidelijk zijn dat ik helemaal niet ontevreden ben met het besluit dat ik heb genomen. Maar goed, de insteek van deze blog was om te vertellen wat ik wél mis aan Curaçao. En ondanks alle positieve punten die ik net noemde, is er ook een waslijst aan dingen die ik wel mis. Dus ga ik toch maar even met de billen bloot. Ik mis het spontane leven en de vrijheid. Ik mis een eigen woonruimte en een eigen auto. De onafhankelijkheid om te doen wat ik wil op het moment dat ik het wil. Het klimaat. En de heerrrrlijke muziek!

Auto kopen

Daar kan en wil ik allemaal wel verandering in gaan brengen zodra ik terug ben van mijn reis. Het eerste wat ik dan doe is een eigen wagentje aanschaffen, zodat ik lekker kan rondcrossen in Nederland, vrienden kan opzoeken en leuke plekjes kan ontdekken in eigen land. Misschien niet zo spontaan als dat ging op Curaçao, omdat mensen in Nederland nou eenmaal graag hun agenda’s volplannen en je daar deels wel in mee móet gaan. Maar toch!

Klimaat

Wat betreft het klimaat heb ik nu op Indonesië natuurlijk niks te klagen. Maar in Nederland vond ik het écht koud. Zelfs op de mooie lentedagen begreep ik niet waarom mensen hun vestje uitdeden. Ik was gewoon nog niet gewend aan de koude ondertoon van de temperatuur, of zo. En er zijn sowieso serieus veel grijze dagen geweest met regen en kou. Maar als ik straks terug ben, begint de zomer dus zou ook dat beter moeten worden!

Muziek en latin dance

En zomer in Nederland betekent gelukkig ook meer zomerse feestjes met latin muziek. Oh gosh, dat mis ik misschien nog wel het meest! Ik heb niet meer écht gedanst sinds ik terug ben. Ja, bachata, salsa of merengue in de badkamer als ik een goede playlist had opgezet voor het douchen. Maar that’s it. Ook dáár belooft verandering in te komen, want er staan al een paar hele leuke latinfestivals en dansfeestjes op de planning voor komend seizoen.

Ach jongens, het leven in Nederland is best oké hoor. Ik ben blij om alle mensen van wie ik hou weer om me heen te hebben. En de dingen die ik wel mis, zijn allemaal niet van wereldbelang. Ik heb gewoon wat tijd nodig om te re-integreren. Of misschien een vakantie op Curaçao? 😉

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *