My week at work #42 – laatste werkdagen bij de PZC

Met een brok in mijn keel reed ik woensdag voor de állerlaatste keer weg bij de PZC. Maar voor ik afscheid nam en mega verwend werd door mijn collega’s, heb ik eerst nog gewoon drie dagen gewerkt. Ik schreef bijvoorbeeld over Siawaash die heeft bijgetekend voor een nieuw seizoen in SpangaS, over de 17-jarige Joep die zijn eigen boek uitbrengt en over de laatste ontwikkelingen in de Kruiningse kerkrel.

SpangaS
Iets meer dan een jaar geleden interviewde ik Siawaash uit Axel, omdat hij een hoofdrol had bemachtigd in de jeugdserie SpangaS. Sowieso is het natuurlijk leuk dat een talent uit de regio op nationale televisie te zien is. Maar Siawaash zijn rol als Iraanse vluchteling heeft ook nog eens een heleboel gelijkenissen met zijn persoonlijke achtergrond. Dat maakte het verhaal extra interessant. Vorige week kon ik het goede nieuws melden dat hij ook in het nieuwe seizoen (vanaf vanavond) weer te zien zal zijn. Hoe tof!

Joep
Een dag later mocht ik zomaar weer over een Zeeuws talent schrijven. Stiekem is dat wel een beetje mijn specialiteit geweest afgelopen twee jaar, haha. Ik vind het geweldig om jonge mensen te spreken die met succes hun dromen najagen. Dat is toch super inspirerend? Zo heeft Joep uit Arnemuiden dus al sinds zijn dertiende een eigen lijn met spullen die hij zelf haakt en breit. Van pannenlappen tot mutsen, sjaals en tablethoezen. En nu hij zeventien is komt zijn eerste boek uit: ‘Haken met JOEP’. Ik interviewde hem over zijn uit de hand gelopen hobby, zijn ambities en de vooroordelen waarmee hij als hakende jongen te maken krijgt… Lezen dus!

Kerkrel
Voor ik bij de PZC aan de slag ging, zeiden mensen wel eens voor de grap dat ik dan vast veel over mossels en kerken zou moeten schrijven. Want ja, dat is natuurlijk het stereotype Zeeland. Gelukkig heb ik jullie het tegendeel al lang kunnen bewijzen. Maar toevallig schreef ik vorige week écht over mossels en oesters en deze week over de kerk.

En dat de kerk alles behalve saai hoeft te zijn, blijkt maar weer. In Kruiningen is de kerk namelijk verdeeld geraakt na onenigheid tussen de dominee en een voormalig kerkenraadslid. Dat heeft zelfs al geleid tot een rechtszaak, vechtpartijen en politietoezicht tijdens de diensten. Vorige maand vond de dominee plots een apparaat onder zijn auto. Maar wat voor apparaat dat precies was en door wie het daar is geplaatst, was en is nog niet duidelijk. Sinds vorige week weten we er wel íets meer over.

Afscheid
En dan kwam woensdagmiddag toch écht het moment dat ik afscheid moest gaan nemen. Opeens stond de vergadertafel midden in de redactie vol met hapjes en drankjes en kwamen collega’s vanuit heel de provincie naar Vlissingen gereden. Ik werd zóoo verwend met allerlei cadeautjes (een flinke bos bloemen, een gepersonaliseerde voorpagina, Zeeuwse biertjes, een overlevingspakket voor Curaçao) en twee hele mooie toespraken van de chefs. Super, super lief! Ik heb echt met een lach en een traan afscheid genomen. Want wat heb ik twee super jaren gehad bij de PZC en wat ga ik dat missen!

Maar gelukkig staat er al een nieuw avontuur voor de deur, waar ik ook heel erg naar uitkijk. Dus vanaf nu full focus op de mooie dingen die gaan komen! Nog drie weken voor ik vertrek, whaa!

You may also like

1 reactie

  1. Echt jammer dat ik niet bij je afscheid kon zijn, maar ik lees dat het helemaal goed is gekomen. =) Nogmaals heel veel plezier en succes in Curaçao! Ook ik ga je missen op de redactie! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *