My week at work #40 – politiehond, tattoo en terreur

Alweer een week voorbij gevlogen. Alweer een week vol leuke en opmerkelijke verhalen.  Zo schreef ik over het pensioen van politiehond Robbie, over de bijzondere tatoeage van Lise-Lotte en over een vliegtuig dat flink wat onrust veroorzaakte door rond te vliegen met de tekst ‘terreur/revolutie’. Benieuwd hoe dat zit? Lees dan gauw verder!

Politiehond Robbie
De wijkagent van Middelburg en ik volgen elkaar op Instagram. Altijd als hij iets online zet waarvan hij denkt dat het interessant is voor de krant, tagt hij mij erin. Zo ging het ook met het pensioen van politiehond Robbie. De wijkagent had meerdere berichten gedeeld over het naderend afscheid van de herdershond en het leek me wel een leuk onderwerp. Wat gebeurt er nou met Robbie? Waar gaat hij naartoe? Wat heeft hij allemaal meegemaakt bij de politie? En wie gaat hem opvolgen? Vragen genoeg. Ik stelde ze aan de hondengeleider en kreeg verrassende antwoorden. Dat leverde een leuk interview op en ook nog eens een heleboel reacties op social media.

Bijzondere tattoo
In de bijlage van de dinsdagkrant staat elke week de rubriek ‘Mijn tattoo’. Daarin vertellen mensen het verhaal achter hun tatoeage. Het gebeurt eigenlijk niet zo vaak dat ik voor de bijlages schrijf, omdat ik vooral gericht ben op de actuele krant. Maar omdat er iemand was uitgevallen, viel ik even in. Een kleine moeite, want ik wist ik meteen een geschikte kandidaat: mijn eigen nichtje. Zij heeft pas geleden een tatoeage laten zetten voor onze overleden opa. Met een bijzondere reden. Wat die reden is, lees je in het stukkie.

Terreur/revolutie
Vrijdagochtend stond Middelburg heel even op zijn kop. Bij de gemeente, de politie en het dichtstbijzijnde vliegveld (Arnemuiden) waren verschillende meldingen binnengekomen dat er een vliegtuigje met de tekst ‘terreur/revolutie’ boven het centrum van de stad vloog. Mensen schrokken ervan en wilden weten of ze zich zorgen moesten maken.

Ook wij op de redactie kregen er lucht van en wilden natuurlijk kunnen vertellen wat er aan de hand was. Daarom deed ik even een belronde. Zo kwam ik er algauw achter dat de actie iets te maken had met een videokunstwerk dat mensen aan het denken wil zetten. We hadden meteen een artikel online toen we wisten dat het vliegtuig er vloog en dat updatete ik steeds als ik wat nieuws kon vertellen, mijn collega van de internetredactie pleegde nog een telefoontje en voor we het wisten belandde het stuk op de Zeeuwse voorpagina.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *