My week at work #38 – Kiezen, plezier in de provincie en de Carbage Run

Terwijl ik alweer vrolijk aan een nieuwe werkweek ben begonnen, blik ik hier nog even terug op de vorige. Ik was er een dag tussenuit om mijn verstandskiezen te laten trekken en dat leverde een leuke almanak op, ik schreef over (het gebrek aan) plezier in de provincie én over een Zeeuw die een ludieke autorally won. Lees je mee?

Plezier in de provincie
Met alle AD-kranten hebben we een project over generaties. We proberen in kaart te brengen hoe generaties in het leven staan, waar ze waarde aan hechten, wat voor keuzes ze maken… kortom: wat die bepaalde generatie in deze tijd kenmerkt. Elke week wordt een generatie uitgelicht aan de hand van bijvoorbeeld columns, interviews en onderzoeken.

Ik mocht vrijdag het regionale verhaal schrijven over generatie Z. Het onderwerp was ‘vertier’. Of eigenlijk vooral het gebrek daaraan in eigen provincie. Zeeuwse jongeren reizen stad en land af om leuke dingen te doen. Bijvoorbeeld om eens goed te winkelen, of een groot festival te bezoeken. Ik interviewde Leonie en Romy hier over en er werd een stelling aan het verhaal gekoppeld, die – vind ik – een verrassende uitkomst heeft! (Check de uitslag achter de hyperlink)

a plezier 2 c.jpg

Kiezen
Woensdag moest ik naar de tandarts om mijn bovenste verstandskiezen te laten trekken. Ik had verwacht dat het complete horror zou zijn, maar ik moet zeggen dat het me echt énorm is meegevallen. De volgende dag was ik alweer aan het werk. Ik had alleen wat stijve kaken en natuurlijk was het nog wel gevoelig, waardoor eten wat lastig was. Maar hé, ik kon gewoon praten en schrijven, dus thuisblijven was nergens voor nodig.

Een geluk bij een ongeluk, want op de één of andere manier leveren mijn tandartsbezoekjes altijd leuke almanaks op. Dat was ook nu het geval, lees zelf maar:

almanak kiezen 2 c.jpg
(als inzoomen niet lukt, probeer het dan eens via deze link)

Carbage Run
Begin vorige week kregen we een mailtje van een man uit Goes dat hij een ludieke autorally had gewonnen. Hij had samen met zijn jeugdvrienden meegedaan aan de Carbage Run. Daar doen 550 auto’s aan mee met een bouwjaar van vóór 1998, die niet meer dan 500 euro waard zijn. Aardige krotjes dus. Ze rijden in vijf dagen door vijf landen en krijgen elke dag een lijst met hilarische en uitdagende opdrachten die ze kunnen uitvoeren om punten te verdienen. Wat voor opdrachten dat dan zijn, lees je in het artikel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *