My week at work #37 – Op safari, een heftige docu en een auto in huis

Ik ging deze week op safari in eigen regio, schreef over een heftige documentaire (die vanavond op tv is) en berichtte over een ongeluk waarbij een auto door de voorgevel van een huis reed. Amehoela, dat was weer een gevarieerde week bij de krant! Kijk je mee? 

Op safari in eigen regio
‘Wie wil woensdag op safari om de twee Zeeuwse leden van de Big Five te spotten?’ Het bleef even ongemakkelijk stil na die vraag in de vergadering afgelopen maandag. Uh, was ik de enige die dit wel leuk leek? Nou goed, dat was dus geregeld. Ik mocht op excursie, op zoek naar de zeehond en de ree!

De Nederlandse ‘Grote Vijf’ zijn door Staatsbosbeheer gekozen om ervoor te zorgen dat meer mensen de natuur gaan ontdekken. De vijf dieren zijn namelijk in verschillende delen van het land te vinden, dus je móet wel op verkenning uitgaan wil je ze allemaal zien. En de excursie die vanuit Zonnemaire vertrekt is uniek, want je kunt in één klap twee dieren van de lijst afstrepen. Ik schreef er een repo over, maakte foto’s en legde de middag vast in een video. Check het hier!

 c safari 2.jpg

Documentaire ‘De Wand’
Na mijn weekend begon ik deze week met een langverwacht mailtje in mijn inbox. De productiemaatschappij van ‘De Wand’ liet me weten dat de documentaire over Lydia uit Lewedorp zondag (vandaag dus) wordt uitgezonden op tv. Ik interviewde Lydia eind vorig jaar over de zeldzame bloedziekte waaraan ze lijdt en de documentaire waarin zij – helaas – de hoofdrol heeft. Ze vertelde me toen dat ze bang was dat haar sterfdatum op de aftiteling zou staan. Nu maakte ik voor de krant een aankondiging van de uitzending. Ze vindt het heel spannend en hoopt dat mensen na het zien van de beelden beter begrijpen wat ze heeft meegemaakt. Allemaal kijken dus!

Lydia.jpg
Eind vorig jaar stond Lydia op de voorpagina van de PZC.

Auto rijdt in op woning
Nog voor ik bovenstaand mailtje had gelezen, kreeg ik een appje van een vriendin en collega-journalist vanuit Brabant. Zij had weer van een vriendinnetje van haar gehoord dat er een auto in een huis was gereden in Ovezande. Ja, zo werken die dingen vaak. Via, via komen we aan onze nieuwtjes.

Ik belde de politie om te checken of het waar was en reed naar het huis toe in de hoop de bewoners te kunnen spreken. Je zal je zondagavond maar rustig op de bank doorbrengen, als er opeens een auto door je voorgevel knalt! Helaas was er niemand thuis, dus moest ik het bij de feiten van de politie houden. Ach, ik was er niet helemaal voor niets, want zo kon ik nog wel wat foto’s maken van de schade om het bericht op de website compleet te maken.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *