My week at work #36 – Concert at Sea, Zeeuws design en een kindertehuis in Kenia

Oh men, wat heb ik genoten van een heerlijk lang weekend vol feestjes! Dat had ik ook wel verdiend na een week hard werken, dacht ik zo. Ik maakte video’s en foto’s op Concert at Sea, schreef over een Zeeuwse designer die zich laat inspireren op traditionele klederdracht en interviewde een Zierikzeese die op haar 24e een kindertehuis heeft opgezet in Kenia. Lees je mee? 

Concert at Sea
Ik mocht dit weekend alweer voor het derde jaar op rij naar Concert at Sea. Omdat het ‘t grootste festival van Zeeland is, pakken we er altijd groot mee uit. Niet alleen in de krant, maar ook op de website. Het hele weekend door zetten we verslagen, recensies, video’s en foto’s online. Ik mag al drie jaar de video’s ‘presenteren’ en ga tussen de opnames door zelf nog met mijn camera op pad om foto’s te maken van bezoekers en artiesten. Wat een mooi feestje is het iedere keer weer. Zo leuk om te doen!

CAS 2 kleur

Zeeuws design
Een paar dagen eerder interviewde ik Yoyce Banh uit Kloetinge nog. Ze is van origine journaliste, maar probeert sinds twee jaar ook een andere droom na te jagen. Ze wil graag haar eigen kledinglabel opzetten en volgt daarom een opleiding aan de modeacademie. Voor een opdracht heeft ze een super gave collectie gemaakt. Geïnspireerd op de traditionele Walcherse klederdracht uit de 18e eeuw. Om de outfits helemaal af te maken liet ze er klompen op hakken bij maken. Het interview met alle foto’s en zelfs een video van de presentatie op de catwalk, vind je hier.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kindertehuis in Kenia
Stiekem is dit interview niet van afgelopen week, maar ik wou het tóch nog even met jullie delen in deze recap. Zoals jullie inmiddels wel weten, vind ik het altijd heel inspirerend om te horen hoe iemand zich inzet voor mensen die het minder goed hebben. Arianne Dorst uit Zierikzee is daar misschien wel het ultieme voorbeeld van. Toen ze na een paar maanden vrijwilligerswerk in Kenia terug in Nederland kwam, liet het beeld van de verwaarloosde kinderen op straat haar maar niet los. Ze besloot samen met een vriend een kindertehuis op te zetten en was toen nog maar vierentwintig (!). Inmiddels bestaat het tehuis tien jaar en wonen er zo’n zestig kinderen. Hoe mooi is dat? Lees het hele interview online.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *