My week at work #35 – ringrijden, Miss Nederland en relschoppers

Afgelopen week stond ik in de gietende regen te kijken naar het ringrijden (een Zeeuwse traditie die voor mij compleet nieuw was), schreef ik over de Zeeuwse finaliste van de Miss Nederland-verkiezing en ging ik naar de Bloemenbuurt in Vlissingen, waar na de nieuwjaarsrellen opnieuw onrust is. Amai, da’s een hele mond vol. Lezen jullie mee? 

Ringrijden
Ringrijden is een echte Zeeuwse traditie en dan met name de wedstrijden op ‘derde Pinksterdag’. Die vielen afgelopen dinsdag behoorlijk in het water door regenbuien en windstoten, maar ze gingen toch gewoon door. En drie keer raden wie uitverkoren was om erheen te gaan voor een artikel in de krant? Jep, dat was ik. Ik maakte een stukje voor de voorpagina van alle edities met een foto van een ringrijder in zijn regenpakkie en schreef voor de Walcherse editie nog een verhaal over drie jubilarissen in Oostkapelle. Bij dat artikel vind je ook een video, mocht nieuwsgierig zijn hoe het ringrijden eruit ziet. Ik vond het (ondanks de regen) in elk geval leuk om eens te zien!

c ringrijden.jpg

Zeeuwse kandidaat Miss Nederland
Diezelfde dag schreef ik een klein stukje over Deborah uit Heinkenszand. Ik volg haar al een tijdje, omdat ze regelmatig meedoet aan Miss-verkiezingen. Zo belandde ze vorig jaar nog in de Filipijnen op de Miss Earth-verkiezing als vertegenwoordiger van Nederland. Nu heeft ze het geschopt tot de finale van Miss Nederland. Tijd voor het echte werk!

c Deborah 3.jpg

Bloemenbuurt Vlissingen
Donderdag werd ik naar de Bloemenbuurt in Vlissingen gestuurd. Dat is een wijk waar een tijd lang heel veel overlast is geweest. Met nieuwjaar liep het compleet uit de hand. Politieagenten werden bekogeld met vuurwerk, auto’s werden in de fik gestoken, ruiten van huizen werden ingeslagen. En daar is die nacht niemand voor opgepakt, ondanks inzet van politie en ME. Deze week kwam de gemeente met een evaluatie: een terugblik hoe ze het afgelopen nieuwjaarsnacht hebben gedaan en aanbevelingen om een eventuele volgende keer te voorkomen of beter aan te pakken.

Het leek ons wel wat om eens aan buurtbewoners te vragen hoe zij hier tegenaan kijken. En wat bleek? De onrust is weer terug van (maar heel even) weggeweest. Opnieuw worden de bewoners geïntimideerd, wordt er geracet op straat, geblowd, gedeald en veel geluid gemaakt tot ver na middernacht. Ik schreef er een vrij uitgebreid artikel over, maar de burgemeester van Vlissingen wilde die dag niet reageren. Vrijdagavond laat kreeg ik pas een schriftelijke reactie. De gemeente, politie en jeugdwerkers vinden dat ze wel genoeg doen tegen de overlast. Best opvallend, aangezien de problemen niet zijn verdwenen. Daar gingen een aantal raadsleden dan ook flink tegenin. Voor mijn weekend kon beginnen, schreef ik er nog een follow-up over. Politiek kan soms best leuk zijn! 😉

c bloemenbuurt 4.jpg

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *