My week at work #34 – operatie Noordzee, verkeersregelaars en studentenfestival

Terwijl ik bij aan het komen ben van een geweldig weekend Vestrock, staat er voor jullie weer een nieuwe recap klaar! Deze week zat ik een hele dag op de Noordzee voor de aanleg van de nieuwe vaarroutes, interviewde ik verkeersregelaars die hopen op meer respect voor hun werk en schreef ik over een nieuw groot (en gratis!) introductiefestival voor Zeeuwse studenten.

Operatie Noordzee: nieuwe scheepsvaartroute
Mijn werkweek begon al goed. Ik mocht maandag de hele dag mee op een schip van Rijkswaterstaat die nieuwe vaarroutes ging ‘aanleggen’ in de Noordzee. Van tevoren zag ik er een beetje tegenop, omdat het van 8.00 tot 19.00 uur duurde. Dat leek me behoorlijk lang om op zee te zitten, maar het vloog echt voorbij. Er was zóveel te zien en te doen en er waren hartstikke leuke mensen aan boord.

Het was heel indrukwekkend om van dichtbij te zien hoe groot de boeien waren en hoe ze werden verankerd in de Noordzee. En de weersomstandigheden waren perfect: een stralend zonnetje, weinig wind en een vlakke zee, dus ik kon mijn maaginhoud gewoon binnen houden. Oh, en ik mocht  ook nog even mee crossen op de reddingsboot. Alleen maar meevallers! Ik maakte een video van de dag, deed verslag op Twitter en schreef een reportage voor de krant.

noordzee.jpg
Fun op de reddingsboot

Verkeersregelaars willen meer respect
De volgende dag werden we gebeld door een man die al vijftien jaar als verkeersregelaar werkt op allerlei Zeeuwse evenementen: van de Ride for the Roses tot de avondvierdaagse in Zierikzee. Nu de zomer is aangebroken, zijn er weer een heleboel activiteiten in Zeeland en daarom vond hij het een mooi moment om aandacht te vragen voor zijn (vrijwilligers)werk.

De man had het gevoel dat veel mensen niet weten wat voor bevoegdheden verkeersregelaars hebben en hoopte op wat meer waardering, in plaats van alle scheldpartijen, bedreigingen en mishandelingen die hij de afgelopen jaren voor lief heeft genomen. Ik interviewde hem en één van zijn collega’s onder meer over momenten waar heb behoorlijk uit de hand liep. Mijn collega Ondine maakte er nog een kader bij wat een échte verkeersregelaar nu precies mag en hoe je die kunt herkennen. Een deel van het artikel is online terug te lezen.

c verkeersregelaars 2.jpg

Introductiefestival Zeeuwse studenten
En éindelijk is het zo ver. Zeeuwse studenten krijgen een groot introductiefestival in Middelburg. Gratis, met bekende artiesten zoals The Partysquad en Jebroer. Dat is nog eens leuk nieuws om te melden in de krant! Toen ik het persbericht zag binnenkomen in onze mailbox, heb ik er meteen een artikel van gemaakt voor de website. Meer informatie zoals de datum en exacte locatie van het festival, vind je in het stuk.

c introfestival.jpg

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *