My week at work #33 – Ajacieden, Zeeuwse jongeren en een journaliste op avontuur

Al heb ik deze week maar drie dagen gewerkt, ik heb genoeg leuke verhalen geschreven om een recap mee te vullen. Zo sprak ik Zeeuwse Ajacieden die hun club in Stockholm gingen aanmoedigen, schreef ik over Zeeuwse jongeren die na hun studie terugkeren naar de provincie en interviewde ik onze correspondent Janneke die voor twee jaar naar China vertrekt. Gaaaaf!

Zeeuwse Ajacieden in Stockholm
Ik ben niet helemaal thuis in de voetbalwereld, maar ik had begrepen dat het een hele prestatie was dat Ajax in de finale van de Europa League stond afgelopen woensdag. Toen ik vorig weekend zag dat een paar van mijn Facebookvrienden kaartjes hadden voor de wedstrijd in Stockholm, stuurde ik ze dan ook meteen een berichtje: leuk voor een stuk in de krant, dacht ik. In de aanloop naar de finale schreef ik samen met mijn collega Rolf een artikel met Zeeuwse supporters die hun club achterna reizen. Geweldig om te horen hoe fanatiek deze mensen zijn en hoe ver (letterlijk en figuurlijk) de clubliefde gaat, haha. Op de één of andere manier is het stuk niet online verschenen, dus ik kan geen linkje met jullie delen. Mi scuzi!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jongeren keren terug naar Zeeland
Dat jongeren Zeeland massaal verlaten wanneer ze moeten gaan studeren, weten we allemaal. Maar nu bleek uit nieuw onderzoek dat een kwart van hen al binnen zes jaar terugkeert. Ik schreef er samen met mijn collega Jeffrey een artikel over. Hij lichtte het onderzoek toe, ik sprak jongeren die helemaal binnen het plaatje pasten en vroeg ze waarom ze terug waren gekomen. Het werd het meest gedeelde artikel op de website van de week. Misschien herkenbaar voor veel lezers? Of juist erg verrassend?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Correspondent Janneke naar China
Ook Janneke Koster paste binnen het plaatje van het onderzoek waar ik net over vertelde. Maar niet voor lang meer. Ze studeerde eind vorig jaar af aan de opleiding journalistiek in Tilburg, verhuisde terug naar Borssele, maar vertrekt eind deze zomer alweer naar de andere kant van de wereld. Ze heeft een beurs gekregen van 10.000 euro waarmee ze een master ‘China Studies’ kan gaan volgen in de Aziatische grootmacht. Ze vertelde me er alles over in een interview en ik vatte het gesprek samen in vijf kernvragen voor een artikel in de PZC. Zo gaaf dat ze dit mag gaan doen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *