My week at work #30 – python, Koningsdag en het roer om

Ik had vorige week een extra lange werkweek met Koningsdag en een weekenddienst. Genoeg mooie verhalen in petto voor jullie dus! Zo stond ik oog in oog met een python, deed ik verslag van Koningsdag ‘aan de overkant’ en schreef ik over Tanja die het roer om gooit en voor minimaal twee jaar naar Cambodja vertrekt. Lees je mee?

WC-python
Als ik opnieuw zou mogen kiezen wat ik ‘later zou willen worden’, zou ik weer vol overgave voor journalistiek gaan. Mijn werkdagen blijven me verrassen en dat vind ik heeeeeeeer-lijk! Zo belandde ik vorige week opeens in reptielenzoo Iguana, waar een python met een wel heel bijzondere achtergrond werd geplaatst.

De slang was in 2008 gevonden in de wc van een hotel in Maastricht. Het was dan ook best indrukwekkend om te zien hoe het vijf meter lange dier uit de doos kwam geslopen om zijn nieuwe verblijf te ontdekken. De medewerkers hadden er voor de grap een wc-pot in gezet, zodat hij zich helemaal thuis voelde. Ik schreef er een artikel over en maakte er een video bij.

https://video.ad.nl/PZC/iframe.html?ec=phM3J4YTE6zLa91kdzaIevdbFyoLktpk&pbid=2dbbcb29427f4a2ca2cb1c514715b1e6&pcode=p4dmQyOsCE4guGeAXQ6wbJ0tbWH9

Koningsdag
Dit jaar was er voor mij op Koningsdag geen tijd om te feesten in een oranje jurkje met vlaggetjes op mijn gezicht. Er moest gewoon keihard gewerkt worden. Maar gelukkig had ik een programma vol leuke activiteiten. Ik begon de dag al vroeg met een ontbijt in het wijkcentrum van Goes-West Daarna nam ik nog even een kijkje op de vrijmarkt rondom de Veste en vervolgens stapte ik in de auto naar Kamperland, waar Oudhollandse spellen werden gespeeld en een rommelmarkt werd gehouden. Voor ik terug naar de redactie reed, zakte ik nog even af naar Kloetinge, waar voor het eerst een open podium werd georganiseerd.

Bij ieder evenement is het voor mij als verslaggever de uitdaging om de leukste en meest opvallende dingen eruit te pikken. Zo sprak ik bij het ontbijt een man die alleen is en het hartstikke gezellig vond om eens buiten de deur te zijn en tussen al zijn wijkgenoten te zitten. Op de rommelmarkt in Kamperland vertelde een meisje dat ze al haar oude speelgoed verkoopt om voor een iPad te sparen. En in Kloetinge was de jongste die het podium op ging nog maar acht jaar. Met die ingrediënten schreef ik aan het einde van de dag nog een langere reportage voor de krant, die opgevrolijkt werd met een heleboel foto’s.

koningsdag c.jpg

Het roer om: twee jaar naar Cambodja
Voor mijn weekenddienst interviewde ik de 36-jarige Tanja. Zij heeft besloten haar hele leven in Goes achter zich te laten om voor ten minste twee jaar naar Cambodja te gaan. Daar gaat ze als sociaal werker aan de slag in de sloppenwijken van Phnom Penh. Armoede, verslaving, seksueel misbruik, kinderhandel zijn daar aan de orde van de dag. Tanja gaat de slachtoffers ondersteunen en helpen. Heel erg inspirerend vind ik zulke verhalen… Zeker de moeite waard om het hele interview te lezen op pzc.nl.

ontwikkelingswerk c.jpg

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *